Най - вълнуващия въпрос зимно време.
albert_21bg - специалист
Котела е Грейко експерт 30 и горелка рб20 .Това с катрана вече го преживях, голямо чистене падна, само димогарните тръби ми е трудно да изчистя. Някои ако има опит с почистването и да сподели.
gnt69 - майстор
Според мене газ до ламарината и ще се почисти от самосебе си. Дигай температурата на котела и на помпата свали ДТ да работи само на степен 3 ако трябва увеличи вентилатора. Според мен това е начина.
Би ли споделил някоя снимка на клапата за димните газове на котела, интересува ме задвижването. Моят котел е само пелетен и нямам задвижващия механизъм. :partyman:
filmatoplo - майстор
Катрана от ползване на дърва ли стана, нали пише че си с горелка. За махане на налеп ползвам обезмаслител Меглио, когато не гори котела се напръсква, изчаква се малко да подейства и се изтъргва, за целта ако се направи заоблена шпатла заварена на някаво желязо за дръжка .
albert_21bg - специалист
И аз го чистих с меглио. Налепа се получи от ниската Т при горене на дърва докато намерих пелети. На лято ще чистя и димогарните тръби. Да разбирам ли, че ако искам да свържа помпата с горелката и да има хистерезис, трябва да я свържа с PHW от схемата на грейко?
Размерите на клапата са 37см на 7см.

Прикачен файл

20160227_182117.jpg

Прикачен файл

20160227_182123.jpg

Прикачен файл

20160227_182141.jpg

Прикачен файл

20160227_182151.jpg

Прикачен файл

20160227_182605.jpg
gnt69 - майстор
Благодаря, то било съвсем просто. Мен ме озадачи че има някаква подготовка в предния и задния край на котела, изрязани дупки на лазер в панелите. Мислех че е нещо сложно. :partyman:
filmatoplo - майстор
Помпата за Отопление се свързва на букса РН ,другото е за бгв .да не ги объркаш .
fbr - майстор
И какво, на дърва, димогарния топлообменник е на байпас ли. Ако е така , язък за суперлативите за тоя котел. На дърва ще работи с много ниско КПД. Или клапата трябва да се отваря само при разпалване. И третия ход е безсмислица в случая. По-добре би било всички тръби да са втори ход, и без това са малко. Който иска да се убеди в моите думи, да запали една запалка , да сложи вертикална тръба нагоре, и да постави ръката си отгоре. Ще разбере че няма никакво топлоотдаване в случая. Не е така, когато хода на газовете е надолу.
albert_21bg написа:
Някои ако има опит с почистването и да сподели.
Имам опит и то какъв. Моя котел е подобен, но със 17 тръби и върви само на въглища, разпалвам с чашка пелети. Чистенето на тръбите става с шомпол, вътрешния диаметър на тръбите е 36мм, шомпола ми е 38мм от Бриколаж, само съм му сложил дръжка.
Последна промяна от fbr на нед фев 28, 2016 4:37 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Дума да не става ,да се горят дърва в този котел ,на 75-80 градуса съм съгласен ,но на 50-55 не .ще текне катран от всякъде.
fbr - майстор
filmatoplo написа:
Дума да не става ,да се горят дърва в този котел ,на 75-80 градуса съм съгласен ,но на 50-55 не .ще текне катран от всякъде.
Айде бе, слагаш ли бас на щайга бира, да ти снимам как върви на Донбас на 55 градуса и грам течност няма никъде.
filmatoplo - майстор
:partyman: Да на каса бира наистина няма да видим конденз.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: