Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Phantomrider - помощник
вт ное 24, 2020 8:48 pmauubau написа:
Така, както си поставил отражателя на втората снимка се монтира. Обаче стои малко на "косъм" върху опорите. В дъното има ли още място да влезе по-навътре? При мен се налага да изтегля халката с турболаторите (пружините) нагоре, за да успея да наместя отражателя плътно до края.
Именно защото ми седеше много кекаво се замислих дали изобщо го поставям правилно, е правилно е било - жената какво ръчка, какво струва - закрепи го от раз докато аз се разписвах тук. :-D
вт ное 24, 2020 8:55 pmneidox написа:
На едната снимка се вижда, че е монтирана правилно. За първо палене слагаш пелети влизаш в менюто - ръчно зареждате- шнек и цъкаш от местата докато почнат да падат в кошницата пелети може и да я оставиш да се напълни. Изпразни кошницата и я върни обратно и после я палиш и предполагам ще тръгне
Стана, благодаря много! Но защо беше нужно да се пуска първо ръчно и после пак "автоматично" спрямо зададената програма/цикъл? :?

Имам и още едно питане - има ли някаква оптимална разлика в температурите (като темп. на водата, изгорени газове и прочее), за да не се получава конденз и като цяло проблеми с каминката? Аз така или иначе ще разпитвам и човека като дойде да ми подпечатва гаранцията, но колкото повече знам предварително, толкова по-добре.
Mcl - специалист
На колко трябва да напомпам разширителния съд,че взе да ми губи водата.
ср ное 25, 2020 8:03 amMcl написа:
Първо не трябва ли да отстраниш повредата? От къде губи вода?
Mcl - специалист
ср ное 25, 2020 8:29 amТрифон П.Трифонов написа:
Ами огледах навсякъде и не можах да открия никъде нищо. За това си помислих ,че е от разширителния съд. Може би пак трябва да огледам.
ср ное 25, 2020 8:36 amMcl написа:
Ами огледах навсякъде и не можах да открия никъде нищо. За това си помислих ,че е от разширителния съд. Може би пак трябва да огледам.
Мистерия.
РС можеш да го провериш с манометър. Виж колко е!
Как установи, че губи вода, след като няма видим теч?
Mcl - специалист
ср ное 25, 2020 8:41 amТрифон П.Трифонов написа:
ср ное 25, 2020 8:36 amMcl написа:

Мистерия.
РС можеш да го провериш с манометър. Виж колко е!
Как установи, че губи вода, след като няма видим теч?
Ами започна да ми бълбука един радиатор, и като погледнах манометъра беше на една атмосфера. При загрята вода. В късния следобяд като се прибера ще оглеждам отново.
Антон С. - специалист
Ако не откриваш теч никъде, за всеки случай хвърли едно око и под камината.
sveto - специалист
Добре, че от любопистство отворих да погледна. Нормално ли е да има толкова много пепел за 2 дни работа? Слоят е около 3-4см.

Прикачен файл

IMG_20201126_143436.png
LazarGanev - "Велик майстор"
Нормално е ако си с иглолистни пелети с високо пепелно съдържание и силен вентилатор :cool:
sveto - специалист
чет ное 26, 2020 3:39 pmLazarGanev написа:
Нормално е ако си с иглолистни пелети с високо пепелно съдържание и силен вентилатор :cool:
Пелетите са PJ, бук и габър. Значи остава да е от силен вентилатор :?

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: