да бе верно 13 ги задвижва не бях се загледал
но и основно завихрители
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kok
- специалист
5332 мнения в "Котел на пелети?"
bili&steki
- специалист
мдам...наричат се с различни термини - турболатори,вортекс генератори и т.н Хем се използват са подобряване на топлообмена хем за почистване на топлобменика..стока с двойно предназаначение 
filmatoplo
- майстор
Трудно пиша на бг -затова бях кратък. 
wiwawi
- напреднал
Здравейте,малко късно се включвам но да попитам понеже живо ме интересува отоплението с пелети решил съм да си сложа в къщи приемам мнения и предложения. пък и зимата и се вижда края тези които имат наблюдения и цифри най-вече да споделят.
Живея в къща 180кв. искам да отоплявам 2-ри етаж който се състои от .ол-26кв. кухня-22кв. и две спални с по 16 и 12кв.баня -11кв.Къщата няма изолация сменени само дограми 5-камерни и гипсокарто+5см. вата на таваните.
Някой ако има такава камина също да даде отзиви:http://www.kaminits.com/peletni.html
Живея в къща 180кв. искам да отоплявам 2-ри етаж който се състои от .ол-26кв. кухня-22кв. и две спални с по 16 и 12кв.баня -11кв.Къщата няма изолация сменени само дограми 5-камерни и гипсокарто+5см. вата на таваните.
Някой ако има такава камина също да даде отзиви:http://www.kaminits.com/peletni.html
filmatoplo
- майстор
Мен пък ме интересува -кой с колко пелети като количество се е отоплявал тая зима , тя е към своя край.
Аз от 10 кубика дърва имам още 4 .Някой спомена че се топли с 2 други с 3 тона пелети -вярно ли е .като спомене и площа на сградата-апартамента .
wiwawi
- напреднал
Да и аз имам двама познати. единия е с камина с водна риза разхода му е 2тона отоплявя 120кв.+боилер 80л апартамент монолит с дограма без изолации. а другия е с котел Виадрус 26 с присадена ератовска горелка но е с голям разход пак същото отоплява но с 4900кг.
Филма ти имаш ли инфо за тази камина която съм публикувал?
Филма ти имаш ли инфо за тази камина която съм публикувал?
Последна промяна от wiwawi на пон мар 15, 2010 11:32 am, променено общо 1 път.
deyanyovkov
- специалист
filmatoplo написа:Мен пък ме интересува -кой с колко пелети като количество се е отоплявал тая зима , тя е към своя край.Ето и моите данни от 10.10.2009 - 14.03.2010: - 5 месецаАз от 10 кубика дърва имам още 4 .Някой спомена че се топли с 2 други с 3 тона пелети -вярно ли е .като спомене и площа на сградата-апартамента .
Топля 265 кубически метра / 102 квадрата / , като сутерена ми се топли само от кюнците на котела / 71 квадрата или 177 кубика/ - Къща / в по-предни постове има подробностите/ и бойлер 120 л., ползван "без милост":).
В по-голямата част от периода бях с обърната помпа, но вече е наред всичко.
Изгорил съм дотук 4,8 тона пелети или като пари около 1850 лв.
Средно се пада около 370 лв. на месец.
Да се знае, че имах и доста неуспешни експерименти с "негорящи" пелети, които ми вдигнаха разхода поне с 50 лв. на месец, както и номера с помпата, който сам си врътнах ми е изгорил още толкова.
За догодина, като си изолирам таваните на баните, капака на тавана и си сложа термоглави на радиаторите, мисля че ще падна на 3 тона.
glorious
- специалист
Каква печка на пелети да избера?
Ще топля апартамент 106кв. м. с тухлите, северен, ново строителство, външна изолация, подпокривен апартамент, ще слагам на всички тавани гипскартон и 5см вата, до тук открих около 7 производителя на печка с водна риза на пелети, много малко информация обаче защо едната струва 7 хилки, другата 3600, четвъртата 11хил. лв ? испански, български, италиански...и до там
Има вероятност да монтирам и слънчев колектор /препоръчват ми 120л/ бойлер, който евентуално мога да вържа и към печката...предпочитам да дам повече пари сега, но да знам,че имам хубаво отопление, но искам да ме убедят защо да ги дам тия пари, иначе за 2,3 функции в повече на програматора и малко по-добър дизайн не ми се дават 3-4 хиляди лева.
п.с.
догодина може да прекарат и газ в блока...
Ще топля апартамент 106кв. м. с тухлите, северен, ново строителство, външна изолация, подпокривен апартамент, ще слагам на всички тавани гипскартон и 5см вата, до тук открих около 7 производителя на печка с водна риза на пелети, много малко информация обаче защо едната струва 7 хилки, другата 3600, четвъртата 11хил. лв ? испански, български, италиански...и до там
Има вероятност да монтирам и слънчев колектор /препоръчват ми 120л/ бойлер, който евентуално мога да вържа и към печката...предпочитам да дам повече пари сега, но да знам,че имам хубаво отопление, но искам да ме убедят защо да ги дам тия пари, иначе за 2,3 функции в повече на програматора и малко по-добър дизайн не ми се дават 3-4 хиляди лева.
п.с.
догодина може да прекарат и газ в блока...
Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература