• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 42
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
maxuel82 - специалист
joro_d_007 написа:
ще има повече файда ако го сложиш най-отгоре на тройника.
П.П. :Прочетох цялата тема,много добре си се справил.Едно голямо БРАВО.
Мерси , мерси !!! Нищо не ми пречи да им сменя местата но преди това ще купя хубав обезвъздушитл :idea:
filmatoplo - майстор
Само кажи адреса , извършваме коледа с материали на клиента :)
maxuel82 - специалист
Сега се прибирам и паля камината ( не беше палена 3 дни) Напълних дърва и запалих както обикновенно НО след като се разгоря забелязах че горната част на водната риза е прекалено топла и термометъра който е пъхнат в "гилзата" показва 110 градуса :shock: а около 5 см по надолу ризата беше студена ! Камината почна да колкочи все едно завира и от обезвъздушителя почна да изкарва много въздух и пара :shock: Клокоченето се усилваше и добре че се включи помпата ! Вътре в ризата се чуваше яко шумене т.е. отгоре ризата беше останала празна :? След като температурата падна под 45 градуса помпата изключи и почна пак да "ври" и клокочи !и от отбезвъдъшителя пак почна да излиза въздух и пара ! :shock: :? Откъде се е нахакал тоя въздух във водната риза :? :?
maxuel82 - специалист
Нямате ли представа от какво може да е :?
Bobivan - специалист
Да нямаш некъде теч?
maxuel82 - специалист
Не ! 100% съм сигурен !Защото ако имам теч все някъде ще е мокро а и водата в РС също ще изчезва! Единственото което ми идва на ум е че водната риза неможе да се обезвъздуши напълно :? И си работи така с въздух !Няма друго логично обяснение ! :? Или поне аз не се сещам :?
Bobivan - специалист
При неправилното връзване на разширителният съд е така!!!Гърмя ли здраво? :lol: :lol: :lol:
maxuel82 - специалист
Bobivan написа:
При неправилното връзване на разширителният съд е така!!!Гърмя ли здраво? :lol: :lol: :lol:
Точно преди да почне да гърми се включи помпата :wink: РС си е много добре близо е до камината и е на тръба ф18 ! Имам познат на който РС е чак в банята свързан от лирата !Е и той ми се е оплаквал от завиране но :? мисля че проблема не е в РС а в обезвъздушителя и сега отивам за нов :idea:
maxuel82 - специалист
Ето какво направих набързо :arrow: Смених местата на гилзата на термометъра и обезвъздушителя , купих нов обезвъздушител и го вдигнех с 10см по-високо ! Ето и къде сложих датчика на терморегулатора дето включва помпата ! И ето какво се получи !Като запалих камината докато стигна 40 градуса показанията и на двата термометъра бяха еднакви !Когато помпата включи температурата измерена от елекртонния терморерулатор (на тръбата) леко се покачи и после спадна до 28 градуса !помпата съответно изключи на 40 градуса ! Но температурата на механичния термометър продължи да се покачва без да пада въпреки че ВР беше вече студена ! После помпата пак включи на 40 градуса и.т.н. Термометрите бяха с разлика от 25 градуса докато ВР не загря напълно (ВР загрява отгоре надолу :? ) Сега и двата термометъра показват една и съща температура :? Но все пак мисля че по -верни са показанията на електонния терморегулатор чийто датчик е закачен към изхода на камината :?

Прикачен файл

Picture 002.jpg
Picture 002.jpg (48.18 KиБ) Видяна 6577 пъти

Прикачен файл

Picture 001.jpg
Picture 001.jpg (49.8 KиБ) Видяна 6577 пъти
montoya - майстор
Датчика на механичния термометър е вързан далеч от потока топла вода и от там разликата в температурите. Ако можеш направо на тройника го премести без тия удължители и коляното. Ако е дълъг и не се хване само на тройника сложи директно там един удължител, въпроса е да има директен достъп до топлата вода
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 42

Тема "Локално парно- въпроси за направата му + снимки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: