• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 130
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mityom - специалист
браво,при мен пак не иска нито с прав кабел нито с разменени 2-3 пин дайте идеи
интересното е,че в програмите порта е отворен и вървят тх данни, но рх са 0 ,порт статуса в натурелската програма е на старт и не изписва грешка :?
valqk - специалист
Качвам снимките на колегата Венци48, понеже по празниците не се отваряха на датата.бг - да не изчезнат пак.
Радвам се, че е тръгнал с размяна на пинове. Другото, което ми хрумна - за по-дълги разстояния да се използва лан кабел (усукана двойка) - много по-малко смущения ще има по линията. Не знам дали ползват рс232 или rs485 (което си е за дълги линии).

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (75.77 KиБ) Видяна 2369 пъти

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (77.28 KиБ) Видяна 2369 пъти

Прикачен файл

3.jpg
3.jpg (98.81 KиБ) Видяна 2369 пъти

Прикачен файл

4.jpg
4.jpg (104.51 KиБ) Видяна 2369 пъти

Прикачен файл

5.jpg
5.jpg (94.57 KиБ) Видяна 2369 пъти
valqk - специалист
Още 5

Прикачен файл

6.jpg
6.jpg (79.92 KиБ) Видяна 2361 пъти

Прикачен файл

7.jpg
7.jpg (84.86 KиБ) Видяна 2361 пъти

Прикачен файл

8.jpg
8.jpg (82.46 KиБ) Видяна 2361 пъти

Прикачен файл

9.jpg

Прикачен файл

10.jpg
valqk - специалист
и останалите

Прикачен файл

11.jpg
11.jpg (107.97 KиБ) Видяна 2360 пъти

Прикачен файл

12.jpg
12.jpg (95.94 KиБ) Видяна 2360 пъти

Прикачен файл

13.jpg
13.jpg (88.51 KиБ) Видяна 2360 пъти
ventzi48 - специалист
Досега чистих димоходите и вътре стените на виадруса след качването му на камерата средно на десетина дни защото ми се виждаше че няма много наслоявания. Температурата на димните газове беше 90 гр. на първа степен. След почистването спадна с 10-12 гр. Това означава че и малките наслоявания пречат на добрия топлообмен на водната риза и горещите димни газове. Вече ще почиствам по-често котлето .
Evgeniy - майстор
mityom написа:
браво,при мен пак не иска нито с прав кабел нито с разменени 2-3 пин дайте идеи
интересното е,че в програмите порта е отворен и вървят тх данни, но рх са 0 ,порт статуса в натурелската програма е на старт и не изписва грешка :?
Съедини 2 и 3 краче на откачения куплунг и виж в някой хипер терминал дали ти връща ехо
linoko - помощник
Прощавайте , дали това управление може да стане на ретортна горелка Екоенергия 35 кВт.
filmatoplo - майстор
Предполагам че Да, само се гледат мощностите на запалка ако има, вентилатор, и редуктори, ако са над определена граница -захранването им минава през реле контактор.
Radoslaw - специалист
filmatoplo написа:
Предполагам че Да, само се гледат мощностите на запалка ако има, вентилатор, и редуктори, ако са над определена граница -захранването им минава през реле контактор.

Да ама Не.Нещата са коренно различни.Става ,ако запалването се направи по температурата на димните газове.
filmatoplo - майстор
Заради фотосензора ли, има начин.
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 130

Тема "НАТУРЕЛА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: