Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Монторал съм горелка Грейко на 4броя котли Солитех, имаше и снимка показана. като единия от котлите е на брат.ми.
plamenmaistora - специалист
А правилисе нов отвор или се ползва който сие на вратата?
filmatoplo - майстор
Прави се нов отвор, засяга и старото капаче двата горни болта и една ивичка от него остава, има и разлика в нивото с няколко мм но се подлага. напишете в Ютубе. Soliteh +Greyko RB 20
doobref - специалист
[quote="filmatoplo"]Прави се нов отвор, засяга и старото капаче двата горни болта и една ивичка от него остава, има и разлика в нивото с няколко мм но се подлага. напишете в Ютубе. Soliteh +Greyko RB 20[/quot

Колега, няма информация за Soliteh +Greyko RB 20 в " youtube ". Можеш ли да изпратиш малко снимки на имейл: advdobrev.g@gmail.com
Аз също съм със solitech 5 - 34 kW. Монтирал съм горелка Фероли сън 7 , но искам да монтирам Грейко RB 20. Отоплявам 100кв.м. с два бойлера - общо 250литра. Възможност за размери за дообработване на вратата, защото нямам друга резервна врата. Мислил съм да направя поставка и да кача котела на нея , за да грее горелката отдолу на водната риза, но ако има възможност за монтаж и така както е котела, и е рентабилно , ще го направя за следващия сезон. Очаквам помощ.Благодаря.
filmatoplo - майстор
Ако ще гориш слънчогледови пелети в Солитеха с горелка на вратата -не стига местото под горелката и тя се затрупва с пепел бързо с дървестни няма ядове. точни размери не знам -като доставя на някой горелка Грейко безплатно му поставям фланеца на вратата като ми я прати, след това монтажа у дома става за 2 минути. ако ще гориш само слънчогледови може да се помисли да се сложи горелката под Солитеха.
nradnev - напреднал
ако може снимките ги качи и тук за да ги видим и ние.а освен тази горелка какво друго ще ми е необходимо и колко ще струва
nradnev - напреднал
колега конкретно за моя случаи-около 100 м2 + бойлер 120 литра какви пелети ще е най рентабилно да горя и колко ще ми излиза с едните и с другите .имам предвид че 2 тона донбас и около 2 кубика дърва ме оправят за сезона и с подпалките да ми ляга не повече от 1000-1200 на сезон.струва ли си да минавам на пелети
n.ganev - майстор
Най малкото ще ти отпадне хамалогията.
nradnev написа:
.а освен тази горелка какво друго ще ми е необходимо и колко ще струва
Бункер със сигурност, но него можеш да си го направиш. Всичко останало за подобряване на комфорта и разхода е коментирано доста тук във форума.
filmatoplo - майстор
Тази година наблюдавам колко пелети замесват дървата, един и същ котел който миналата година е горял 30 кубика дърва сега с Грейко гори 6-7тона пелети, аз горя по 8 кубика дърва с пелети съм на 2,5 тона.
doobref - специалист
filmatoplo написа:
Ако ще гориш слънчогледови пелети в Солитеха с горелка на вратата -не стига местото под горелката и тя се затрупва с пепел бързо с дървестни няма ядове. точни размери не знам -като доставя на някой горелка Грейко безплатно му поставям фланеца на вратата като ми я прати, след това монтажа у дома става за 2 минути. ако ще гориш само слънчогледови може да се помисли да се сложи горелката под Солитеха.

Благодаря за отговора, но ще горя дървесни пелети, защото пробвах с Феролито , и ужасно много пепел има, а и всички мишоци от махалата събрах. На моят котел долната скара е водна риза и не може да се маха. Ще чакам все пак снимки.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: