Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Калине, предвиди 2 тона още! Зимата не свършва в края на Март, особено по вашия край.
По точно отоплението не се прекратява тогава.
Да речем- тон и половина.
Румба, максималната скорост, няма нищо общо със средната да цялото състезание.
Сега е топло, и аз се кефя, че ми гори под кило на час.
Имал съм дни, минали години, по 5 чувалчета за денонощие.
Верно, само за няколко поредни, но като нямаш опит, плаши ти се окото а душата се свиваааа......
andy_forresite - майстор
Имам едни пелети от 144 лв/т, с които под 1,5 кг/час няма пламък, камо ли да може да се стопли нещо. Може само водата в котела и още мааалко. С 2 кг на час вече гори и става. С пелети от 230 лв/т сега горя по 15 кг. Започва по часовник в 13:30 и го гася в 23:30. Какво ще стане с разхода на пелети, който вие сравнявате, ако един от вас ползва първия вид пелети и друг със сравнима къща гори от вторите пелети :) Ами единият ще се чуди що едни харчат по 30 кила, а той по 50-55 на ден.
пет фев 15, 2019 7:50 pmandy_forresite написа:
Право в десятката, с andy_forresite.
Анди, ни моа го стигна Грейкото.
Повече от седмица не бях чистил, температура 105 градуса в Йошимурата.
Неска изчистих- под 90.
Значи, втори треди ден след почистването, губя по 2% в период, на ден.
Това са под 80 килограма за сезон, при мен.
gnt69 - майстор
Бре че мохабет станал тука. Не обичам да пиша за разходи че после обясненията стават много.
Моята горелка гори между три и пет часа на ден с по четири кила пелети в час. Когато е топло над нулата се пали по веднъж на ден, когато е под нулата се пали по 2 пъти.
Горелката се грижи да стопли буфер 1000 литра автоматично, като падне температурата се включва като го загрее изгасва. На горелката са осигурени оптимални условия за работа, 4 кила пелети в час, винаги чист котел има почистващи пружини, температура на водата в котела над 70 градуса има тръпътен на 60 градуса и въздуха е регулиран на ламбда 1.6. А щях да забравя имам и бойлер 300 литра, горелката го топли и него.
Топля къщата със стаен термостат който командва помпа която вади вода от буфера по програма която аз съм задал. Не топля 24 часа а сутрин от 6 до 10 и след обяд от 16 до 24 часа, това е през седмицата събота и неделя целодневно 22.2 градуса от 6 до 24 часа.
От тези 200 квадрата топля около 160, на две стаи съм им затворил термоглавите ползвам ги инцидентно но ако е много студено радиаторите са топли.
От три тона и половина в началото на сезона имам около 800 кила ама вчера купих един палет за зор заман да има. :partyman:
penchev.r - специалист
пет фев 15, 2019 7:50 pmandy_forresite написа:
Имам едни пелети от 144 лв/т, с които под 1,5 кг/час няма пламък, камо ли да може да се стопли нещо. Може само водата в котела и още мааалко. С 2 кг на час вече гори и става. С пелети от 230 лв/т сега горя по 15 кг. Започва по часовник в 13:30 и го гася в 23:30. Какво ще стане с разхода на пелети, който вие сравнявате, ако един от вас ползва първия вид пелети и друг със сравнима къща гори от вторите пелети :) Ами единият ще се чуди що едни харчат по 30 кила, а той по 50-55 на ден.
И стоиш на студено,ако имаш деца,бебета или баби дядовци дали ще гасиш горелката?Този разход на 18-20 градуса е за хора които стоят по якета. :partyman:
filmatoplo - майстор
:) 20 гр че аз да не паля камината тогас :) .
penchev.r - специалист
пет фев 15, 2019 8:47 pmgnt69 написа:

Горелката се грижи да стопли буфер 1000 литра автоматично, като падне температурата се включва като го загрее изгасва. На горелката са осигурени оптимални условия за работа, 4 кила пелети в час, винаги чист котел има почистващи пружини, температура на водата в котела над 70 градуса има тръпътен на 60 градуса и въздуха е регулиран на ламбда 1.6. А щях да забравя имам и бойлер 300 литра, горелката го топли и него.
Общо взето всичко което казваш ти смъква разхода?А защо не кажете че сте търговци на грейко и на пелети?Или нещо бъркам?И 2т буфер да имаш пак трябва да го топлиш.Пак казвам КПД 150 има грейкото :shock:
kalin72 - майстор
Пак не разбираш. Човека казва как гори горелката, какво топли, ти пак - търговци били :) Помисли малко, и ще видиш, че разода му е реален, при условията, които има.
При мен също разхода може да падне много, с поне 1 тон за сезон, но изолация трябва да правя на цялата къща, буфер да слагам...и те така те.
penchev.r - специалист
пет фев 15, 2019 9:19 pmkalin72 написа:
Пак не разбираш. Човека казва как гори горелката, какво топли, ти пак - търговци били :) Помисли малко, и ще видиш, че разода му е реален, при условията, които има.
При мен също разхода може да падне много, с поне 1 тон за сезон, но изолация трябва да правя на цялата къща, буфер да слагам...и те така те.
Добре,добре братчед или инсталатор,подържай 24градуса с 2т вода и 4 тона пелети на 200квадрата.Или по лесно ми натрии носа с една формула и да млъквам.
gnt69 - майстор
пет фев 15, 2019 9:13 pmpenchev.r написа:
Общо взето всичко което казваш ти смъква разхода?А защо не кажете че сте търговци на грейко и на пелети?Или нещо бъркам?И 2т буфер да имаш пак трябва да го топлиш.Пак казвам КПД 150 има грейкото :shock:
В грешка си нито Грейко продавам нито пелети, просто съм осигурил добри условия за работа на котела и горелката да работят на номинална мощност с добро КПД. Аре наздраве че са стопли бирата.
Прикачен файл:
20190215_213317.jpg

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: