Най - вълнуващия въпрос зимно време.
doobref - специалист
filmatoplo написа:
Да де брат ми е със котел Солитех 8 секции и горелка Грейко рб 20 .искам да кажа че горелката се монтира без проблем, както и котела с нея вади добро кпд.
Това исках да прочета. Но, тъй като вече имам пробита врата , се страхувам да не я изхабя и да не стане после и за феролито, защото както казах нямам друга резервна , а и няма от къде да закупя.За това търся начин за безпроблемно монтиране.
doobref - специалист
filmatoplo написа:
Да де брат ми е със котел Солитех 8 секции и горелка Грейко рб 20 .искам да кажа че горелката се монтира без проблем, както и котела с нея вади добро кпд.за монтажа няма проблем -пращаш ми вратата аз ти я връщам с монтирана горелка, закачаш на пантите и си готов, какво повече мога да направя.

Благодаря.
syncho - майстор
КПД-то на котела е едно и също независимо каква горелка на пелети ще си закачиш. Единственото предимство е в начина на изгаряне на пелетите като разлика.

Преди време тук колегите страшно много хвалиха на Ерато горелките, на фероли горелките, на кой ли още не помня, сега хвалят грейко и други подобни и всеки път се кълнат по три пъти, че никога не са имали проблеми с тях. Чудно ми е защо тогава минават на други марки и кога ли ще минат на следващата...
doobref - специалист
syncho написа:
КПД-то на котела е едно и също независимо каква горелка на пелети ще си закачиш. Единственото предимство е в начина на изгаряне на пелетите като разлика.

Преди време тук колегите страшно много хвалиха на Ерато горелките, на фероли горелките, на кой ли още не помня, сега хвалят грейко и други подобни и всеки път се кълнат по три пъти, че никога не са имали проблеми с тях. Чудно ми е защо тогава минават на други марки и кога ли ще минат на следващата...

Сънчо, няма ли да се увеличи КПД, ако горлката грее отдолу на скарата, която е част от водната риза, защото сега феролито не грее тази скара, грее нагоре и в страни?
n.ganev - майстор
doobref, ако има габарит в котелното - повдигай котела :yawinkle: .
n.ganev - майстор
syncho написа:
Отговарям за себе си и не ангажирам никой с отговора си, защото при мен е така:
Когато предлагам продукт на клиент аз съм длъжен да знам как се държи в действителност, в реални условия, с различна арматура и т.н. и т.н. За това и когато ме питат какъв ми е разхода се усмихвам. Не съм поредният търгаш и мразя да лъжа хората които са дошли при мен та дори и само от любопитство.
Последна промяна от n.ganev на ср мар 11, 2015 10:46 pm, променено общо 1 път.
alex_serviz - специалист
На горния въпрос за себе си съм отговарял на няколко места, но мога и пак:
Предишната зима бях с една горелка, горих слънчогледови пелети до средата на зимата, когато дойдоха големите студове. Тогава за да успявам нормално ( според моите представи ) да се топля я засилих максимално, в следствие на което започна да ми задръства/блокира ежедневно. Минах на дървесни пелети и безпроблемно си довърших сезона. Това, обаче ме издразни, продадох я лятото и преминах към друга.
За протокола да отбележа, че с миналогодишната горелка един приятел четвърта зима се топли само със слънчогледови пелети ( но с различен котел, обаче ). Е, вече е и с Натурелско управление.
filmatoplo - майстор
с 2 ръце съм за Натурелското управление, днес смених такова на горелка Бисолид и видях разликата.
filmatoplo - майстор
с 2 ръце съм за Натурелското управление, днес смених такова на горелка Бисолид и видях разликата.
filmatoplo - майстор

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: