Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
с 2 ръце съм за Натурелското управление, днес смених такова на горелка Бисолид и видях разликата.
doobref - специалист
n.ganev написа:
doobref, ако има габарит в котелното - повдигай котела :yawinkle: .

Ники, имам достатъчно място във височина и широчина и така ще направя- ще повдигна котела и ще монтираме грейко RB20. Ако няма резултат , ще монтирам в последствие и котела на грейко. Поне за сега искам да си ползвам чугуненият котел. Надявам се да се вдигне КПД и разхода да намалее, като сложа и трипътен вентил, защото за другата електроника вече я имам монтирана - ти знаеш за това.
Като направя преустройството ще споделя наблюденията си.
Незнам само с какво управление е горелката грейко, като говорите за Натурела. Надявам се да е добро управлението. Ти имаш вече опит.
n.ganev - майстор
Управлението е добро. Има възможности много и което е по-добро на отделните степени на работа могат да се променят различните параметри и по този начин да се постигнат различни мощности. Това че на Грейко менюто не е БГ не е никакъв проблем. Работи се лесно. А за КПДто можеш и сам да се досетиш като сметнеш че ще нагряваш и скарата която също е част от глидерите.
filmatoplo - майстор
За Чугунен котел това е доста добро решение, защото чист пламък без пепел работи в целия топлообменник, иначе скарата както каза Ганев не участва в играта и като се задръсти пепелта не пада долу. Затова ако имате възможност -повдигнете котела над метална кутия с горелка Грейко отдолу.
doobref - специалист
filmatoplo написа:
За Чугунен котел това е доста добро решение, защото чист пламък без пепел работи в целия топлообменник, иначе скарата както каза Ганев не участва в играта и като се задръсти пепелта не пада долу. Затова ако имате възможност -повдигнете котела над метална кутия с горелка Грейко отдолу.

Така ще направя. Ще поръчам сандъка. Незнам дали ще се ангажира фирмата с която преговарям.Прелагат горелката на промоция и монтаж.
n.ganev - майстор
В момента горелките са на промоция - до 15.04.2015.
doobref - специалист
n.ganev написа:
В момента горелките са на промоция - до 15.04.2015.
Да, и мисля да се възползвам. След това ще продам феролито.
n.ganev - майстор
Па ако мусе люшне и едно " Натуреално" актче :lol: ще го лапнат на момента.
vaseto89 - специалист
zgi написа:
Някой има ли пелетен котел Waterland S40. Какви са отзивите за него. Защото цената му е много атрактивна.
Мой познат е много доволен от този котел, но казва че горелката му куца. Аз лично се интересувам от Waterland S30. Къде гледаш офертите им?

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: