Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
Какво отваря този термостат - да не би да подава сигнал за включване на помпата?
Ако да - съвсем е различно.
джеки - специалист
Да. След като достигне зададените градуси подава сигнал на помпата да включи
LazarGanev - "Велик майстор"
Термостатът е добре че го има, но той не може да гарантира температура на ВРЪЩАЩАТА вода.
filmatoplo - майстор
Пряко или косвено -по студената връщаща вода вреди на топлообмена и горивния процес , когато не загрява зимата колата как се чувства с повреден или без термостат .
n.ganev - майстор
Ми най малкото - имаш к'во да е топло в купето ама зад купето се движи една Систерна с надпис ЛУКОЙЛ.
siderovbg - специалист
Начи много се ядосах!!! Виж кое време е аз се занимавам с котела на пелети, с който уж трябва да забравя за обслужване от сорта на чистене, гледане и тем подобни грижи. Котел и горелка "Марели Pв40" (или "Голдън фаиър" все в гъ. е!). Котела що годе добре, като изключим, че пропушва тук-там и се скъса решетката за твърдо гориво на третият ден, ама не съм махнаджия, една заварака толкова направих. Приключението започна с монтирането на горелката. 6 часа работа и това чудо на чудесата е задръстено с пепел и съответно спира. Старателното ми запознаване с ръководството установи, че има опция за самопочистване, чрез вентилатора (освен другата "екстра" да си монтираш компресор, който да се управлява от горелката). Меко казано "самопочистването" е добро пожелание - то просто не се случва. Интересно се оказа и почстването на легенчето за пелетите. Прецизната му изработка изключва наличие на пепел под него, но реланото му съсътояние я предразполага и ето ти поредната мозъчна гимнастика - как аджаба да махнеш пепелта от там. На помощ дойде старият познат пистолет за горещ въздух, който почиства, но прахът в помещението е като на някоя строителна площадка. Псувах, псувах...... След това решение за пистолета и пепелта, която дигнах ония лафове за "Чиста работа са пилетите" просто отпадна.... Та съседа има "Грейко" и разликата от Марелито е огромна - цяла зима си го кара, модулира си лесно, лесно се експлоатира. Яд ме е на поредната българска работа и въпреки, че знам, че гаранцията пада почвам да търся варианти да я преработя.
n.ganev - майстор
Много късно си погледнал у комшията или преди това не ти се е давал някой лев горница :?
filmatoplo - майстор
:wink: Да към комшията и комшийката по с време .Скоро един приятел с котел и горелка Грейко вика- брех прекарах се в цената гледай цени на Марели , викам му -щеше да видиш и патиш с Марелито . :wink:
Christo - майстор
Има един английски лаф: "Не сме толкова богати че да си позволим да купуваме евтини неща" Не е измислено, а е резултат от горчив опит най-вероятно. Лично аз бягам далеч от български фирми с имена като да са от Италия или Англия, пък те от някое зачукано село :shock:
n.ganev - майстор
filmatoplo написа:
Скоро един приятел с котел и горелка Грейко вика- брех прекарах се в цената гледай цени на Марели , викам му -щеше да видиш и патиш с Марелито .
Не беше ли този, който щях да идвам да помагам за ваденето от морето? Да идвам ли :?:

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: