• 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 336
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
2v6 - майстор
timon_tg написа:
вероятно си прав, цени има всякакви..за примерна схема и цени ето тук : http://www.bgtherm.com/products/prices/ ... groups.pdf
+ още една за бойлера = 4 групи.

Въпроса ми беше по скоро за самото изпълнение и дали тези помпени групи са задължителни или има и други варианти.
Поздрави.
Задължително е да има на подовото - помпа с термостатичен смесител.
За котела е желателно също помпа с термостатичен смесител.
Радиаторите могат да работят на всякакви температури и дебити. Ако е достатъчно мощна помпата на котела не е нужна допълнителна помпа, стига да няма изискване да не греят много.
Бойлера е най-лесен - не му трябва нито помпа, нито регулиране на температурата. Стига разбира се котела да работи правилно.
syncho - майстор
2v6 написа:
Задължително е да има на подовото - помпа с термостатичен смесител.
За котела е желателно също помпа с термостатичен смесител.
Радиаторите могат да работят на всякакви температури и дебити. Ако е достатъчно мощна помпата на котела не е нужна допълнителна помпа, стига да няма изискване да не греят много.
Бойлера е най-лесен - не му трябва нито помпа, нито регулиране на температурата. Стига разбира се котела да работи правилно.
+1
neron777 - напреднал
Здравеите колеги имам молба към вас да ми помогнете и предложите добавка за замаската на водно подовото след като поизчетох единствено открих Мурексин HV05 и от там тръгна проблема в България само баумит са внасяли продукти на фирма мурексин Белгия но след като званах в централата на баумит ми казаха че вече не се внася в страната ................. Помагаите щтото вече закъснявам с замазката
syncho - майстор
Ние имахме добавка на склад, но май я продадохме. Има някаква вероятност да внесем скоро, но не е сигурно кога точно. Колко ти е спешна?
neron777 - напреднал
Привет колега благодаря че се включихте толко бързо дали не ви е останала някоя туба ....... доста ми е спешно но поради липсата на добавката :? всичко e готово и чака .......
Ole4ko - специалист
Да ви попитам нещо ? - миналата седмица сложих дограма на къщата си (нов строеж - пет камерен профил комерлинг) есента ще направя изолация ( най вероятно 8 см стиропор 20) чудя се на какво да се отоплявам обаче ? Мисля да направя замаска на първия етаж със фибран и евентуално да сложа тръби за подово отопление .Помещението е хол 40 квадрата с баня и коридор. Интересно ми е дали ще успее подовото отопление да затопли този хол без помощта на радиаторите. Под първия етаж имам сутерен който ще е удобен за котлето (или евентуално термопомпи или нещо друго)
syncho - майстор
Напълно ще ти е възможно да го стоплиш с подово. Само не разбирам след като ще слагаш подово, защо ще слагаш фибран, а не направо панел с пъпки за подово?
Ole4ko - специалист
Цялата плоча на първия етаж е около 100 кв. м. Проблема е, че от хола плочата продължава около 30 кв. м. навън (тераса) И единствения начин да блокирам термомоста към самата тераса за да не истива плочата отвътре май е фибран ? Относно това с "пъпките" то от изолационен материал ли е ? Ще свърши ли работата на фибрана отчасти ?
syncho - майстор
Разбира се, че е от изолационен материал. Даже има такива с по-добри топлоизолационни характеристики от фибрана. Въпрос на избор е.
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 336

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: