Управлението на горелката
Прикачен файл
Img_014.jpg (61.88 KиБ) Видяна 2608 пъти
Прикачен файл
LazarGanev написа:- къде я мериш тази ниска температура на комина - на повърхността на тръбата ли? Трябва да се мери в центъра на димоотвода на 50см от котела. Малко ми е трудно да повярвам, че чугунен котел предназначен за работа с въглища, работеш постоянно на 36кВт мощност може да свали температурата на димните газове под 200*СБоби е дал снимка къде е мястото на ламбда сондата, трябва да си забелязал, че е поставена вътре в комина на 50 см от котела.
6osi6 написа:боби написа:Самият факт че съм с 40 kw горелка сложена на котел 48 кв. комбиниран за въглища/дърва и Пелети и постигам максимална температура на изходящите газове от 58-60 градуса говори че КПД е стррашно добро,LazarGanev написа:- къде я мериш тази ниска температура на комина - на повърхността на тръбата ли? Трябва да се мери в центъра на димоотвода на 50см от котела. Малко ми е трудно да повярвам, че чугунен котел предназначен за работа с въглища, работеш постоянно на 36кВт мощност може да свали температурата на димните газове под 200*СБоби е дал снимка къде е мястото на ламбда сондата, трябва да си забелязал, че е поставена вътре в комина на 50 см от котела.
download/file.php?id=90392
Като "велик майстор", можеш ли да предположиш от къде може да идва "манипулацията" с ниската температура на газовете, предвид - жокер - всичко, което е описал Боби.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: