• 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 460
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bobi65 - специалист
Управлението на горелката

Прикачен файл

Img_014.jpg
Img_014.jpg (61.88 KиБ) Видяна 2608 пъти
bobi65 - специалист
Най важното....:), Ланда наблюдението въз основа но което се правят настройките

Прикачен файл

Img_015.jpg
Img_015.jpg (61.47 KиБ) Видяна 2608 пъти
bobi65 - специалист
Температура на подаваният към горелката въздух от топлообменника за горивният процес.
след тази добавка когато я оживих разхода веднага падна с 30 %.

Прикачен файл

Img_017.jpg
Img_017.jpg (52.9 KиБ) Видяна 2607 пъти
bobi65 - специалист
Измерването на температурата е в областта на каминният вентилатор.

Прикачен файл

Img_018.jpg
Img_018.jpg (57.51 KиБ) Видяна 2605 пъти
bobi65 - специалист
Общ изглед ... Това в ляво е бункера ..събира 140 кг ..до ръбче 10 чувала...=150 кг.

Прикачен файл

Img_019.jpg
Img_019.jpg (68.16 KиБ) Видяна 2605 пъти
ico_3 - специалист
Моя разход в момента е около 2 чувала и половина ако успея да го сваля на два ще удрям задника в тавана :-D
LazarGanev - "Велик майстор"
Боби, дай малко коментари по снимките:
- къде я мериш тази ниска температура на комина - на повърхността на тръбата ли? Трябва да се мери в центъра на димоотвода на 50см от котела. Малко ми е трудно да повярвам, че чугунен котел предназначен за работа с въглища, работеш постоянно на 36кВт мощност може да свали температурата на димните газове под 200*С, поне толкова съм замервал на Виадрусите, които съм пускал с горелки. Аз в момента съм с немски стоманен котел за въглища и температурата на димните газове се движи към 300*С и нагоре. Ползвам го експериментално за замервания, не мисля да го подобрявам,просто ще го сменя.
- колко градуса е в котелното? Като гледам е тесничко и би трябвало да има поне 20*С? Ако е така просто ме учудва как така е паднал разхода с 30% само от подгряването на въздуха за горелката с 10*С :? Да не бъркаш нещо?
- това ламбда наблюдение постоянно ли работи и колко често правиш настройки спрямо него? Какво показват двата дисплея?
- нали стайната температура е около 21*С - как така връщащата вода от радиаторите е 16.7*С? Би трябвало връщащата да е поне 30-35*С. Постоянно ли работи котела или го включваш само вечер за няколко часа, а през деня температурата в стаите пада до 15-16*С?
kuuuuuul - майстор
Приемам 1 чувал- 6лв, 2 х 6 =12лв/ден + ток за котела + цирк.помпи =? това е едно от най добрите постижения до сега.Превърнато в киловати 8лв./дн. + 4лв/н.= 73кв.= 3кв/ч+други?. С ТП-та най големия ми разход за сега който включва всичко е 2.5кв/ч. в най студените дни.
6osi6 - майстор
LazarGanev написа:
- къде я мериш тази ниска температура на комина - на повърхността на тръбата ли? Трябва да се мери в центъра на димоотвода на 50см от котела. Малко ми е трудно да повярвам, че чугунен котел предназначен за работа с въглища, работеш постоянно на 36кВт мощност може да свали температурата на димните газове под 200*С
Боби е дал снимка къде е мястото на ламбда сондата, трябва да си забелязал, че е поставена вътре в комина на 50 см от котела.
download/file.php?id=90392
Като "велик майстор", можеш ли да предположиш от къде може да идва "манипулацията" с ниската температура на газовете, предвид - жокер - всичко, което е описал Боби. :rock:
шоп - майстор
6osi6 написа:
LazarGanev написа:
- къде я мериш тази ниска температура на комина - на повърхността на тръбата ли? Трябва да се мери в центъра на димоотвода на 50см от котела. Малко ми е трудно да повярвам, че чугунен котел предназначен за работа с въглища, работеш постоянно на 36кВт мощност може да свали температурата на димните газове под 200*С
Боби е дал снимка къде е мястото на ламбда сондата, трябва да си забелязал, че е поставена вътре в комина на 50 см от котела.
download/file.php?id=90392
Като "велик майстор", можеш ли да предположиш от къде може да идва "манипулацията" с ниската температура на газовете, предвид - жокер - всичко, което е описал Боби. :rock:
боби написа:Самият факт че съм с 40 kw горелка сложена на котел 48 кв. комбиниран за въглища/дърва и Пелети и постигам максимална температура на изходящите газове от 58-60 градуса говори че КПД е стррашно добро,

абе аз 58-60 градуса на изходящите градуси нас димните газове ги разбирам след като има монтиран топлообменник на комина за затопляне на свежият въздух до 35 градуса. Това е едно от основните неща за добро и пълно горене.

Но 16.7 градуса на връщащата вода никак не мога да го схвана!!! Освен това да е снимка при стартиране на системата и водата още да не е направила "пълен кръг"

Иначе към Боби: шапка ти свалям! Ето такива ентусиасти карат самоделната топлотехника към прогрес.
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 460

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: