• 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 42
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Вичи - специалист
LazarGanev написа:
Ако ми отговориш за първия въпрос ще си цар :)
Явно няма да бачкам цар. Така съм свикнал с израза, че не се замислих, че човек не може да бъде по-напред от самия себе си. Иначе, когато по назад се мереше разхода в кутии цигари се зачудих аз дето пуша по две кутии на ден, какво ли правят с толкова много спечелени пари непушачите.

По темата: От тая гледна точка най-изгодно е всеки да се топли по начина по който се топли - нали за това го е избрал, защото му е изгодно. Отоплението на дърва е само най-евтино.
infomar
koveslav написа:
Така и не отговорихте на въпроса кой колко вложи за десет години отопление.
И аз не разбрах как камина с водна риза, радиатори за 130 квадрата (това са поне 5-6 стаи)... тръби, помпа.... и всичко останало струва само 700 лева.... Площта ми е по-малка от вашата но за мен е достатъчна. Описал съм я в предишни постове в темата.

п.с.
За същата цена и аз искам някой да ми направи комплект отопление (котел с водна риза, радиатори....) за толкова стаи комплект!! :partyman:
Плащам веднага....?
Вичи - специалист
infomar написа:

И аз не разбрах как камина с водна риза, радиатори за 130 квадрата (това са поне 5-6 стаи)... тръби, помпа.... и всичко останало струва само 700 лева.... Площта ми е по-малка от вашата но за мен е достатъчна. Описал съм я в предишни постове в темата.

п.с.
За същата цена и аз искам някой да ми направи комплект отопление (котел с водна риза, радиатори....) за толкова стаи комплект!! :partyman:
Плащам веднага....?
От предната страница
koveslav написа:
Да ме извинят хората с климатици,пропуснах около 3000лв за изграждане на отоплителната система-радиатори и тръболяци,но пък я смятам за дълготрайно оборудване без амортизации и поддръжка..
infomar
Вичи написа:
infomar написа:

п.с.
Плащам веднага....?
От предната страница
koveslav написа:
Да ме извинят хората с климатици,пропуснах около 3000лв за изграждане на отоплителната система-радиатори и тръболяци,но пък я смятам за дълготрайно оборудване без амортизации и поддръжка..
Извинявам се, пропуснал съм го....... :butthead:
preslav - майстор
infomar написа:
Не се извинявай, нищо не си пропуснал! То и аз бях писал какви са ми годишните сметки за ток (при условие, че всичко ми е на ток), ама човекът с дълготрайните активи изчисли, че за отопление отиват 1200 лв. годишно.
Сега направих нова справка - от Април 2014 до Декември 2016 съм платил на енергото 2973.38 лв.
infomar
preslav написа:
infomar написа:
Не се извинявай, нищо не си пропуснал! То и аз бях писал какви са ми годишните сметки за ток (при условие, че всичко ми е на ток), ама човекът с дълготрайните активи изчисли, че за отопление отиват 1200 лв. годишно.
Сега направих нова справка - от Април 2014 до Декември 2016 съм платил на енергото 2973.38 лв.
Нормално ми се види за това което поддържаш.
Вичи - специалист
Знам, че никой няма да ме отрази, ама кротнете се малко с тия климатици. Говори се за отопление - веялките от стените на са точно такова. Не случайно у нас се нарича ОВК - отопление, вентилация и климатизация, а навън HVAC - хийтинг, вентилейтинг и еър кондишънинг. Раздела е за отопление, има такъв за климатизация. Съпоставките са безсмислени, защото съществува ясно разграничаване между отоплението и климатизацията.
Keresteliev - специалист
Вичи написа:
Знам, че никой няма да ме отрази, ама кротнете се малко с тия климатици. Говори се за отопление - веялките от стените на са точно такова. ......
Никога не е късно да се научи нещо ново!

10 години ми веят веялките и чак сега разбрах, че не могат да отопляват.

Ще трябва да ги махам, явно!

:lol:
andy_forresite - майстор
Съвременните климатици могат няколко неща. Вече са изброени повечето от тях. Добавям моделите с пречистване на въздуха, унищожаване на бактерии, на вируси (предавани по въздушно-капков път), някои модели могат да проветряват взимайки периодично въздух от околната среда, има модели които се грижат за поддържане на определена влага и др. Това е машина, която е добре да я има във всеки дом. И да, може да топли между другото. За апартаменти става супер. Е, бойлерът може да е ток, но банята се топли като отвориш вратата за малко преди да влезеш да се изкъпеш. Камините и котлите могат само едно нещо и в това естествено са по-добри от всеки климатик. Оставаше и да не са ...
infomar
andy_forresite написа:
...............Това е машина, която е добре да я има във всеки дом. И да, може да топли между другото. ..... ...
Утре ще изхвърля климатиците и ще поставя ......какво да поставя дето топли.... :? Котел на въглища или печка "ЛЪЧ" :? Електрическо одеяло става ли или... и то не мое да топли.... :prayer:

Някой ще даде ли под съд всички сайтове дето правят реклама на климатиците като отоплителни уреди :rock:
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 42

Тема "Отоплението на дърва ще е най-изгодно тази зима - как ги изчислиха?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: