Най - вълнуващия въпрос зимно време.
slaviyakov - специалист
пет дек 11, 2020 7:52 pmАнтон С. написа:
В такъв случай, остава да е от разделянето на подаването. Или да са много начупени пелетите, но щеше да го забележеш. Възможно е и в чувалите да има по-малко пълнеж.
Пелетите в деиствителност са много начупени но не мислех че това оказва влияние

Прикачен файл

received_2710196299201201.jpeg
received_2710196299201201.jpeg (19.47 KиБ) Видяна 740 пъти
Колкото по ситно, толкова по плътно- по тежко.
От брашното, по пръстите ти, ползата е много малка. В пелетарника даже я няма.
slaviyakov - специалист
пет дек 11, 2020 8:04 pmТрифон П.Трифонов написа:
Колкото по ситно, толкова по плътно- по тежко.
От брашното, по пръстите ти, ползата е много малка. В пелетарника даже я няма.
Ам да , пепеливички са си тия гадове! Няма да повторя от тях,прехвалена марка
пет дек 11, 2020 8:08 pmslaviyakov написа:

Ам да , пепеливички са си тия гадове! Няма да повторя от тях,прехвалена марка
Ако не правят други проблеми, освен "информативни", не прибързвай!
Timoti - специалист
пет дек 11, 2020 4:38 pmslaviyakov написа:
Днес реших наново да си калибровам шнека че напоследък нещо не ми излизат сметките и пускам шнека, смятам а резултата - 9.8 кг !! А първоначалното калиброване беше 8.6 със същите пелети и ми се вижда огромна разлика! Предполагам е от качеството на пелетите , явно тая година не оцелих :?
До сега като съм калибрирал под 11 кг.не ми е бил за иглоситни ,а широколистни са ми давали и по 12.2кг. как така 8 кг. :?
slaviyakov - специалист
пет дек 11, 2020 8:31 pmTimoti написа:
пет дек 11, 2020 4:38 pmslaviyakov написа:
Днес реших наново да си калибровам шнека че напоследък нещо не ми излизат сметките и пускам шнека, смятам а резултата - 9.8 кг !! А първоначалното калиброване беше 8.6 със същите пелети и ми се вижда огромна разлика! Предполагам е от качеството на пелетите , явно тая година не оцелих :?
До сега като съм калибрирал под 11 кг.не ми е бил за иглоситни ,а широколистни са ми давали и по 12.2кг. как така 8 кг. :?
Аз пък обратното. За три години изпробвах сигорно поне 10тина вида пелети и по висок капацитет от 9 не съм имал
LazarGanev - "Велик майстор"
Не се вживявайте в това ''калибриране на шнека'', това няма никакво практическо значение.
Timoti - специалист
пет дек 11, 2020 8:36 pmLazarGanev написа:
Не се вживявайте в това ''калибриране на шнека'', това няма никакво практическо значение.
Е, нали уж при калибриран шнек дава поне ориентировъчно моментните kw мощност на степените на горене ,апропо на RB то на нашите като ги няма не ги гледам настройвам си според зависи :-D
Антон С. - специалист
Практическо не, но влияе върху отчетеният разход.
LazarGanev - "Велик майстор"
Нагласяш си подаването така, че на трета мощност да е малко преди да почнат да падат пелети, на втора - на половина, на трета - на половина от втората и това е - горелката си избира сама кога, коя мощност да ползва. Какво като вижда; някакви моментни киловати, това какво те топли?
Отчетния разход го отчитайте според реално изгорените чували и тонове, няма какво да се тормозите да съвпада с показанията на дисплея.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: