• 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 42
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
maxuel82 - специалист
filmatoplo написа:
Да ,в случая е точно така монтажа .Но понякога цялото объркване идва от това че печката е в хола , а разширителния съд искат да го монтират в банята и затова всичко се обърква . :)
Да когато помпата е на топлата вода съм съгласен !Но мият случай е точно както описва "Филма" камината е в хола и на РС трябваше да търся друго място :wink: Но за сега с новия обезвъздушител няма проблеми !Явно проблема е бил в обезвъздушителя и във ВР е имало въздух :wink:
filmatoplo - майстор
Брал съм Ядове със този вид обезвъздушители (стария ти вид), въпреки че ги ползвам тук таме , но занапред ще ги отбягвам -понякога по складовете ми ги слгат и ако не обърна внимание кой вид . :wink: Този стария вид ако е монтиран на моята печка също ще се ядосвам , особено пък ако ми е на серпентината на бойлера -понеже като се включи помпата се чува как поплавъка се засмуква от нея , и добре че ползвам от тия сегашните ти обезвъздушители които са херметик към атмосферата и не дърпат обратно въздух . :wink: Моя модел имат болче за отвиване -отстрани и отгоре .
maxuel82 - специалист
filmatoplo написа:
: Моя модел имат болче за отвиване -отстрани и отгоре .
:? Ако не ти е проблем щтракни една снимка да видя !Защото както ми обясняваш ми се струва че са от тези които се ползват в слънчевите инсталаций и издържат до 180 гардуса :?
filmatoplo - майстор
Точно такъв като твоя новия , само че със болче и отгоре -твоя виждам че има само отстрани май . :) но не му пречи . Сега чета на обезвъздушителя пише 10 бара,120 градуса -Еммети.
maxuel82 - специалист
Ясно !ами за сега няма ядове !Ама много дърва изгаря тая камина бре ! Като сложа 2-3 дървета ф50 все едно нищо не съм сложил изгарят а температурата на водата се вдига само 3-4 градуса ! Иска си да я наблъскам здраво за да загрее водата до 75-80 градуса :? Вие какви дърва горите във вашите камини ?
tinalex - специалист
Е,с три дръвца и при мен не става.Но ако сложиш 3 екобрикета ще вдигне температурата достатъчно.Аз ползвам букови метровки,режа и цепя.Венаги се получава така,че дървата са от тази година и съответно мокри,но какво да правя като не успявам да се организирам.Опитах с въглища,но не става-те са си за котел май.
filmatoplo - майстор
И мойта е така , побърка ме днес от дърва а не топли. :lol: топи ги , в снега гореше повече .
maxuel82 - специалист
Интересното е че като я запаля гори много добре !Колкото повече пепел се трупа на скарата толкова по-слабо почва да гори :? На 3 зареждане вече пепелта е около 5 см и дървата само тлеят и неискат да се разгорят а под тях е пълно с жар ! :? Пробвах и с екобрикети и наистина развива много висока температура и горят много хубаво ама са неоправдано скъпи ! Около 300лв. за тон !С 300лв ще купя 5 кубика дърва !Предполагам че ще изкарам много повече време с тези 5 кубика отколкото с 1 тон екобрикети ! Прав ли съм ? :?
filmatoplo - майстор
Има си моменти , по това време неще да гори-ся ниско ли е или високо атмосферното налягане :? хем беше при нас 18 гр вън по топло от вътре -такова е усещането :lol: Прави нещо на комина -всички солуци съм отворил и не гори дори със сухите дърва -хем кюнеца чистих предния ден :wink: сега само да се застуди и ще хукне като луда . :)
maxuel82 - специалист
Сега при нас има мъгла !Ама мъгла де'т се вика "с нож да я режеш" дали от това неще да гори :? А и клапата на комина съм притворил наполовина ! :?
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 42

Тема "Локално парно- въпроси за направата му + снимки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: