Ако го смятаме на хартия излиза по 13 кг на ден,но се получава от разликата,че е имало дни в които по 40 кг съм горил имало е дни и по 10,а е имало и дни в които не е работило парното. Само че тия дни,в които съм горил по 3-4 чувалчета са били 5 за цялата зима. Общо взето аз за това не я обичам статистиката,защото е крайно манипулируема "наука". Тази година ако е кочан постоянно,ще изгоря примерно 3 или 4 тона,какво излиза тогава,че горелката е лакома или,че пелетите са некачествени... Смотана история е,не можеш да кажеш - тази горелка гори толкова и толкова... има много субективни фактори влияещи на този показател.
Обаче пък ако стои въпроса пред мен сега,при онзи пазар,който беше миналата година,каква горелка да си взема,пак бих взел ИВГ и ако не излезе нещо по-добро от нея,сигурно пак бих я взел. Не съм имал допир до ератовските,но просто фероли и другите нискобюджетни не стъпват и на едното копче на тази. ГП-тата може и за тази година да избухнат с нещо ново,но в една песен се пееше - а дано,ама надали