• 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
geniya - специалист
Тая сутрин се е получила отново същата индикация TEMPERATURE /това е аларма за прегрян с вода над 80оС/ при положение че бях сложил 2% вентилатор /сега го направих на 5%/ при suspend, но тези неща май нямат нищо общо.Имам чувството че има някакъв софтуерен проблем защото по указанията в упътването:
"При наличие на отметка на Tstat NO, сигнал за спиране от стайният термостат ще бъде отворен контакт" - това условие обаче не се изпълнява от софтуера.Трябва да махна отметката на Tstat NO, за да се изпълни условието и да чака действие от стайния термостат.Проверил съм в режим на незадействан термостат изхода му е нормално отворен!
Учудвам се да не би това да е нормално?Питах представителя /монтажника/ на фирмата той не знае защо с термостата е така. :x
filmatoplo - майстор
:) Когато си с термостат Салус се прави следното -маха се отметката Т Стат НО , а се поставя отметка на Термостат :wink: , и когато всичко си направил и се подаде команда за стоп от стайния термостат -на екрана се появява квадратче с буква Т :wink: .Доставчика ти май май не разбира :wink: .Салуса е с нормално Затворен контакт , тоест когато подаде команда стоп -контакта му се прекъсва -отваря , на български език -когато трябва горелката да работи контакта е залепен , когато трябва да спре -контакта е разединен , представи си че горелката е крушка , а стайния термостат ти е ключа за светкане на крушката -кога ще работи крушката -ами когато затвориш веригата . :-D
geniya - специалист
filmatoplo написа:
:) Когато си с термостат Салус се прави следното -маха се отметката Т Стат НО , а се поставя отметка на Термостат :wink: , и когато всичко си направил и се подаде команда за стоп от стайния термостат -на екрана се появява квадратче с буква Т :wink: .Доставчика ти май май не разбира :wink: .Салуса е с нормално Затворен контакт , тоест когато подаде команда стоп -контакта му се прекъсва -отваря , на български език -когато трябва горелката да работи контакта е залепен , когато трябва да спре -контакта е разединен , представи си че горелката е крушка , а стайния термостат ти е ключа за светкане на крушката -кога ще работи крушката -ами когато затвориш веригата . :-D
Ти ме уби.Примерa с ключa нa лaмпaтa е пълен смях.НО контaкт е този който при липсa нa упрaвление/нaпрежение/ е отворен.сaлусa е с НО отворен контaкт в режим нa отопление.при охлaждaне състоянието му се обръщa, не пиши тaкивa глупости кaто мен в другите теми.все пaк съм инженер по електротехникa и електроникa.
filmatoplo - майстор
:) Съжалявам , нищо повече няма да ти помагам , как ще ме изкарваш че пиша глупости , нали аз лично така тествам термостата , минавам през контакта му една фаза преди да отиде да захрани лампа , и когато има сигнал от стайния термостат да работи -тоест на дисплея се върти онази перчица -тогава лампата свети , когато термостата подаде сигнал за стоп и перчицата изчезне -лампата загасва , сега кой пише глупости , имам монтирани сумати термостаи с горелки , и не само Грейко , например Ератовските горелки ГП 4 също загасват при разединяване на кабела , или фабрично имат мост за да работят , а сега кажи кога горелката ще загасне и контакта на стайния термостат какъв е .Виж си нещата и не прибързвай с отгорите. Прочетох си предния пост , всеки от нас си има своя логика , ти си прав за наименованието НО и НС при контактите , исках да кажа че контакта на термостата е затворен в режим работа , и разидинен в режим стоп , по принцип на един стаен термостат не можем да кажем кога му е нормалния режим :wink: важното в случая е че работи коректно когато се махне отметката на Тстат НО и се активира Термостат в Адонс Активате . :) Не ти се сърдя айде :) , ама тук сме да си помагаме без квалификации .
Последна промяна от filmatoplo на нед окт 12, 2014 2:39 pm, променено общо 1 път.
damyaniq - специалист
Здравейте!Предстои ми монтаж на горелка Greyko RB20,на котел Юнкерс 27кв.Като чета във форума има много добри специалисти,моля всички знаещи за отговор на няколко въпроса:-Струва ми се,че с големия фланец който ми дадоха при покупката горелката ще остане много навън и при запалване и работа може да пропушва,без да съм специалист ми се струва че горелката трябва да влезе по навътре в котела?-Трябва ли да се махат тухличките в котела,въобще трябва ли да се прави някакво преустройство на котела,клапата за разгаряне трябва ли да е затворена?Въобще всички мнения ще сами от полза.Моля всички колеги ползващи тази горелка,да споделят опита си.Благодаря на всички! :?:
filmatoplo - майстор
Кой ти продаде горелката , той не може ли да ти даде отговорите :wink: , не се обиждайте значи по дистрибуторската верига има хора които само продават горелките заради търговията без да монтират и сервизират продукта , това вреди на клиента и на продукта Грейко , моля те кажи кой прави така.
geniya - специалист
filmatoplo написа:
:) Съжалявам , нищо повече няма да ти помагам , как ще ме изкарваш че пиша глупости , нали аз лично така тествам термостата , минавам през контакта му една фаза преди да отиде да захрани лампа , и когато има сигнал от стайния термостат да работи -тоест на дисплея се върти онази перчица -тогава лампата свети , когато термостата подаде сигнал за стоп и перчицата изчезне -лампата загасва , сега кой пише глупости , имам монтирани сумати термостаи с горелки , и не само Грейко , например Ератовските горелки ГП 4 също загасват при разединяване на кабела , или фабрично имат мост за да работят , а сега кажи кога горелката ще загасне и контакта на стайния термостат какъв е .Виж си нещата и не прибързвай с отгорите. Прочетох си предния пост , всеки от нас си има своя логика , ти си прав за наименованието НО и НС при контактите , исках да кажа че контакта на термостата е затворен в режим работа , и разидинен в режим стоп , по принцип на един стаен термостат не можем да кажем кога му е нормалния режим :wink: важното в случая е че работи коректно когато се махне отметката на Тстат НО и се активира Термостат в Адонс Активате . :) Не ти се сърдя айде :) , ама тук сме да си помагаме без квалификации .
Филме, не се сърди, ти си пич и винaги помaгaш.Но просто сa ти грешни рaзбирaниятa зa НО и НЗ, искaх дa ти ооясня кои кaк дa ги рaзбирaш , иди в първия ел.мaгaзин и ги попитaй зa контaктори и релетa дa ти

пояснят.ЗaЗaщото термостaтa имa вгрaдено реле с нормaлно отворен контaкт.Точкa нaм дa споря кой кaкто искa дa го рaзбирa, вaжното че нaстроих горелкaтa дa рaботи с термостaтa, все пaк софтa имa двa.вaриaнтa нa с отметкa или без.Все нa едното ще прорaботи.
filmatoplo - майстор
Знам ги контакторите :wink: , ако без да е активирана бобината на контактора -контактите са разединени , то това е нормално отворен , такъв контактор слагам за пуск на ел нагревател , помпа или вентилатор .Но при обяснение за стайния термостат съм обяснил по моя си логика само и само да бъда някакси разбран за действието му , без да вниквам в моментното контактно състояние на релето в самия термостат , обяснявах с мои думи и пример с лампата(крушка) :lol: сега квит ли сме .
geniya - специалист
filmatoplo написа:
Знам ги контакторите :wink: , ако без да е активирана бобината на контактора -контактите са разединени , то това е нормално отворен , такъв контактор слагам за пуск на ел нагревател , помпа или вентилатор .Но при обяснение за стайния термостат съм обяснил по моя си логика само и само да бъда някакси разбран за действието му , без да вниквам в моментното контактно състояние на релето в самия термостат , обяснявах с мои думи и пример с лампата(крушка) :lol: сега квит ли сме .
Сега видях, че си наясно с НО и НЗ за релетата и контакторите.Квит сме естествено :supz: Най -вероятно обяснението в упътването на Грейко-то е грешно, или са имали някаква тяхна логика като твоята.Може би в термостатите да е приета така да бъде знам ли.Важното е, че има възможност да се смени състоянието в софта на управлението и така да се нагоди към всякакъв модел.Мисля че "спора" е приключен.Остана да разбера откъде идва тази грешка която изписва.Утре ще звънна в грейко, а пък относно представителя който ми подписа гаранцията той си няма идея за стайните термостати, защото пращал други хора за свързване и настройка.
filmatoplo - майстор
Седял съм и съм наблюдавал как горят пелетите , виждал съм че горят и до пружината на малкия шнек но може би при определени условия , малка тяга , нула вентилатор при суспенд , не изключвам и неуплътнен маркуч , за пелетите -1 на 1000 може и те да са виновни :? .
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: