Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Travel_Mate - специалист
вт дек 15, 2020 10:10 pmАнтон С. написа:
Виж, Travel, според мен може да се постигне. Миналата година моята ги въртеше 2ра 3та с различни времеви интервали, в зависимост от студа навън. След като прочетох мнооого внимателно инструкцията за експлоатация, прерових подробно функциите на управлението, извадих си очите от четене тук, постоях бая часове да я зяпам и ръчкам, намерих начин да гори само на 2ра (след като загрее първоначално разбира се) , независимо от консумацията на системата. Ама все пак е топло още.

Не си снимал настройките, които са важни в случая. Покажи Р2 и Р3.

Ето и разход при постоянно горене на 2ра, за да се ориентираш дали имаш нужда.
Screenshot_20201215_220356_com.android.chrome.jpg
Screenshot_20201215_214142_com.android.chrome.jpg
Явно има ограничение за брой снимки, и не видях, че не са се качили, снимах всичко за гориво 1, другия проблем е че не съм близо до камината, при родителите ми е и не мога да я наблюдавам и разучвам 24/7

Прикачен файл

PXL_20201215_144316848.jpg

Прикачен файл

PXL_20201215_144311125.jpg

Прикачен файл

PXL_20201215_144305399.jpg

Прикачен файл

PXL_20201215_144258558.jpg
Антон С. - специалист
Опитай с моите, но ще трябва да настроиш вентилатора според комина и пелетите. Направи настройките на гориво 2 и не проненяй Р1 и поддържане. Ако отново влиза често в Р3, увеличавай полека подаването на Р2. Съветвам те да я проследиш и как пали.
Не прави новите настройки без да имаш възможност да я погледаш, какво прави.
Прикачен файл:
20201206_174111.jpg
Прикачен файл:
20201206_174055.jpg
Gustoraveli - специалист
ср дек 16, 2020 9:13 pmАнтон С. написа:
Опитай с моите, но ще трябва да настроиш вентилатора според комина и пелетите. Направи настройките на гориво 2 и не проненяй Р1 и поддържане. Ако отново влиза често в Р3, увеличавай полека подаването на Р2. Съветвам те да я проследиш и как пали.
Не прави новите настройки без да имаш възможност да я погледаш, какво прави. 20201206_174111.jpg20201206_174055.jpg
Не мога да разбера, защо някои настройки, дето работят в дадена система ги бутате навсякъде😝?
Тази камина няма пълна автоматизация!
Когато и направят софтуера да отчита скорост на димните газове спрямо димохода
, да регулира вентилатора спрямо количество пелети, когато има дебитомер на свежия въздух, Тогава няма да има проблеми с нея! :supz:
Така, че всеки си търси настройките спрямо тяга в комин, подаване на въздух от стая или външен..
А бе с две думи, руски енергиен котел от 1970 г., дето съм работил на такъв преди 10 години.
Антон С. - специалист
А коя камина има? Коя е с такъв софтуер? Кат си толкоз учен и знаещ, па изобрети една, патентова я и ние простолюдието ще си я ползваме и ще си свиркаме.

Дай съвет, ако имаш какво да кажеш. Ако не можеш да посъветваш, по-добре замълчи...
Gustoraveli - специалист
ср дек 16, 2020 10:05 pmАнтон С. написа:
А коя камина има? Коя е с такъв софтуер? Кат си толкоз учен и знаещ, па изобрети една, патентова я и ние простолюдието ще си я ползваме и ще си свиркаме.

Дай съвет, ако имаш какво да кажеш. Ако не можеш да посъветваш, по-добре замълчи...
Ко' искаш от мен бе пич?
Щом ти казвам, че има такива котли и камини, значи има!
Вземи се образовай!
Не мога да се сетя, що ми се езиш като петле??

Не всичко почва и завършва с грейко!!!
=D> :rock:
Прочети ли това, което написах горе?
Явно не си!
Щото щеше да ме разбереш, а не да хвъркаш, като проходило пиленце.
Антон С. - специалист
ср дек 16, 2020 10:23 pmGustoraveli написа:

Ко' искаш от мен бе пич?
Вземи се образовай!

От теб, нищо не искам. Не ми казвай, а като твърдиш нещо и се опитваш да го лансираш, докажи го. С примери и реални ситуации. Всякакви отоплителни системи има, прав си. Я дай пример за такава, свързана с изказванията ти... Щом ти казвам, ми е любимият съвет :) Образованието ми не е свързано с отоплителните системи, но не смятам, че ми е нужно за да управлявам камината и системата. Казах ти и по-горе - дай пример, до кажи твърденията си и тогава се бий в гърдите. Иначе е просто лаене срещу луната.
Аз ползвам камината и съм доволен. Ти?
Gustoraveli - специалист
ср дек 16, 2020 10:54 pmАнтон С. написа:
ср дек 16, 2020 10:23 pmGustoraveli написа:

Ко' искаш от мен бе пич?
Вземи се образовай!

От теб, нищо не искам. Не ми казвай, а като твърдиш нещо и се опитваш да го лансираш, докажи го. С примери и реални ситуации. Всякакви отоплителни системи има, прав си. Я дай пример за такава, свързана с изказванията ти... Щом ти казвам, ми е любимият съвет :) Образованието ми не е свързано с отоплителните системи, но не смятам, че ми е нужно за да управлявам камината и системата. Казах ти и по-горе - дай пример, до кажи твърденията си и тогава се бий в гърдите. Иначе е просто лаене срещу луната.
Аз ползвам камината и съм доволен. Ти?
Ко' да ти давам примери?
Виж в другите теми, дето съм писал и ще разбереш.
LazarGanev - "Велик майстор"
ср дек 16, 2020 11:00 pmGustoraveli написа:
Престани да спамиш темата! Отвори си тема за Равели и си пиши колкото искаш!
Антон С. - специалист
Не ми отговори. Ползваш ли я? А как я познаваш тогава? Виж, не съм длъжен да те следвам и да ти чета мненията в другите теми. Не си ли научи да се заяждаш? Дотук само лаеш, хапането ти е чуждо. Аз мога да те посъветвам да си намериш друга тема - тук не си полезен. От не посъветваш колегата, как да я настрои да гори само на 2ра? Знаеш ли как?
Gustoraveli - специалист
ср дек 16, 2020 11:14 pmАнтон С. написа:
Не ми отговори. Ползваш ли я? А как я познаваш тогава? Виж, не съм длъжен да те следвам и да ти чета мненията в другите теми. Не си ли научи да се заяждаш? Дотук само лаеш, хапането ти е чуждо. Аз мога да те посъветвам да си намериш друга тема - тук не си полезен. От не посъветваш колегата, как да я настрои да гори само на 2ра? Знаеш ли как?
Какво "лая", бе?
Нали се сещаш, че без скорост на димни газове и поддържане на минус Паскала на димососа
Без достатъчно свеж въздух и пелети в норма си обречен!

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: