Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
В Полша и в Чехия такива кутии се продават. В Бг още не знам някой да ги прави серийно, понеже сме малък пазар.
Иначе кутията може да се направи само от ламарина, от винкел+ламарина, от профил+ ламарина. Всеки си прави сам кутията. Нищо сложно.

Сега правя една доста по-висока кутия ( 1 метър) за 6 секционен виадрус от винкел 70х70х6, шина 70х6 и 3 мм ламарина. Остава да доизкусоря вратата, уплътненията от азбестово въже и пепелника и ще пусна снимки.

Прикачен файл

10219.JPG

Прикачен файл

9970.JPG

Прикачен файл

9592.JPG

Прикачен файл

6397.JPG

Прикачен файл

7a6b2d64556e60021796f9357b34eb22.JPG
7a6b2d64556e60021796f9357b34eb22.JPG (49.06 KиБ) Видяна 1582 пъти
димитар кисиов - специалист
filmatoplo написа:
Спешно ми трябва инфо ако може снимки на котел вдигнат на такава кутия с горелка , кой ги прави цена , че ми писна аз да джиджикам 2 дена с флекса :wink: .
виж на моя сайт в галерия : http://dimitarkisiov.com всеки грамотен железар може буквално от отпадъци да изработи кутията за горелката на монтажника остава монтажа и настройката в най близката работилница ще е най добре да се направи доста тежко става за да издържа и транспорта ще излезе по скъп от направата . тоест трябва да си отговорим продаден стар и купен нов котел или преработка .
n.ganev - майстор
Колега ШОП, усложнил си и работата. Ще метна и аз снимки но ми " свърши тока " Баси точно на мен :lol: . Ето размери за виадрус НО се водете от вътрешният отвор.
Прикачен файл:
KUTIA.jpg
KUTIA.jpg (65.28 KиБ) Видяна 1533 пъти
За Симето широчината е 360мм. От вътрешна страна залепям твърд изолационен материал - напр. вермикулит. Рамката от винкел 40/40/4, стени ламарина 3мм, отвор - където си пожелаеш.
n.ganev - майстор
Сетих се че имам нещо от онзи ден - едно Виадрусче 25. Собственика си го облече допълнително с итонг.
Прикачен файл:
IMG_20150820_193831.jpg
Днешното Симе 35 ще го снимам в понеделник. Симето е отработено отдавна а предупреждението за размерите важи за Виадрусите.
шоп - майстор
n.ganev, знам че съм утежнил и оскъпил кутията с винкел 70х70х6, но си имам причина. Размерите за виадруса ги знам от http://www.energoportal.cz , но както казах кутията при мен ще е висока, не 45 см, а 100 см. Имам си причина за този висок монтаж. Бункера и горелката ще се монтират от към челото на котела, заради размерите на котелното и наличието на дублиращо отопление с още един 45 киловатов руски чугунен котел.

В края на краищата един 6 метров винкел и една 6 метрова шина струват 75 лв. и тези пари се дават веднъж. нека всичко е дуракоустойчиво:-)
n.ganev - майстор
Съгласен съм, в понеделник снимката ще е с горелка на челото на котела и врата където си поискаш :yawinkle: . Но там ще се види, че котелното е под стълбището и познай как се справих, а аз .ъм 174см./72кг. а Чорбаджиите -190см/150..
Има подозрителен отвор на долната врата от какво ли е
[quote="n.ganev"]Ти ли питаш?[
направели наблюдение на промяната
n.ganev - майстор
Собственика като заколи прасето, каза че ша ни вика и двамата - ама ако доведеш Папаза без екскурзиантите с двата автобуса, че трябва освен петлите да заколи и да свърши Ишпековия салам в селскию ОремаГ :lol:

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: