• 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
feikot - специалист
И защо трябва да се прави в Швеция,като доста умеещи и качествени програмисти,да не кажа на топ ниво са тук в България. Абе има гаври :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Добре де, тук нали говорим за ИВГ, защо търсите кусури на шведското управление на ГП4, то кусури няма :)
tokbatak - специалист
Не съм търсил косури на никой. Стана въпрос за автоматизация и прогрес при българските горелки и ползвах примера с шведския софтуер да покажа колко бързо се случва това. А за капак на всичко ние се гордеем с това.

Да обсъждаме ИВГ, но нека да подкрепяме твърденията си с повечко факти и реални примери, щото почваме да говорим голословно.
Последна промяна от tokbatak на пон ное 18, 2013 9:53 pm, променено общо 2 пъти.
VLADO66 - майстор
Волво,шведска маса и шведска тройка-все убави работи :-D
idunno - специалист
...така да си продължа с описанието на тази горека.След като открих, че не ще да рааботи заради пепелното съдъжание(дава грешка - нещо от сорта липса на гориво или/грешка при запалване.), новото е изписването на съобщението- аварийно спиране и спира.Не е ясно какво е предизвикало аварийното спиране.Засега мнението ми е, че е пълен боклук, но да видим, все пак е само на една седмица. :)
filmatoplo - майстор
Аварийно ми е спирала по време на тестове , заради това че -без да искам изключих една букса , второ загря корпуса и термодатчика изключи , трето задръсти тръбата на шнека и спря .Но това по време на тестове още като се учих на тази горелка :wink: , да поясня и пелетите бяха пълна трагедия , сега с нови клас А няма никакви ядове .Коректив ще е Фейчо -ако той я подкара дори с чужда помощ значи горелката е читава , ако се получават знайни и незнайни проблеми -аут на горелката.Фейче успех :supz: .
feikot - специалист
Аз още снощи я включих и "напълних" шнека.Исках да видя дали ще излизат пелети от паничката и дали ще задръства.Всичко е ок,сега отивам да взема кюнците и дано до към 3 да ги сложа,че да дойде въпросния спец да натисне ON и да се разпише на гаранцията. И снимки направих снощи къде сложих термодатчика и свързах тоя предпазния термостат и отделен контакт сложих само за нея и един предпазител сложих :) Доста си поиграх от към ел частта,която ми е може би най-приятното хоби :)
tokbatak - специалист
idunno написа:
...така да си продължа с описанието на тази горека.След като открих, че не ще да рааботи заради пепелното съдъжание(дава грешка - нещо от сорта липса на гориво или/грешка при запалване.), новото е изписването на съобщението- аварийно спиране и спира.Не е ясно какво е предизвикало аварийното спиране.Засега мнението ми е, че е пълен боклук, но да видим, все пак е само на една седмица. :)
Кога си почвал, пък и кой те е прекъсвал!?! :? :lol:
Какво общо има пепелното съдържание с това че не пали?
filmatoplo - майстор
:supz: Значи вече си я запалил , разказвай .
miroslav_cholich - специалист
Здравейте на всички , малко впечатления и от мене.
Както всички предполагам всеки иска да му е топло, но ако може да е евтино, пробвах със какво ли не от царевица през слънчогледови пелети до сламени.
Със царевицата 50/50 но поне да е престояла 2 години иначе все едно пукаш пуканки.
Със слъногледовите пелети, отначало се кефих като малко дете защото тук са по 150 лева тона, но за съжаление всяко чудо за 3 дена пробвах чисто сл. пелети, ами честно да ви кажа горят като дървените,но правят много пепел ( което не е проблем все пак пепелника долния на Ватерланд е голям и не представлява трудност на 5 дена да го почистиш, но тук идва другия проблем пепелника на самата горелка за съжаление, почистването на горелката не може да се справи само с вентилатора пепелта му идва тежка и се натрупва отшред на горелката, горих ги 5 дена чисти и се отказах на всеки 4 -5 часа ходя до котела с една шпатула която съм си я направил около 1.20 м избутвам пепелта иначе се образува шлака, чакам да дойде майстора който ми я монтира за да сложи чистачката защото още пролетта се откачи от зад и я махнах дано с нея не прави такива проблеми. Пробвах и 50/50 пак същата работа.
Със сламените - пълна отврат нищо не става от тях.
Като цяло горелката ми харесва опростена ( отначало не ми се струваше така гледах като индианец, но сега ми е просто перфектна) , но създателите просто трябва да помислят и за по калпави пелети или с падащо дъно или да има чистака която да избуртва пепелта, просто с този вентилатор нищо не става.
А за дървени пелети, просто нямам забележка, взимам пелети от БЕТАМЕБЕЛ Тетевенско, мога да ви кажа, че горелката си е само за дървени горят си перфектно, пепел не оставят ( пробвал съм 20 дена без прекъсване около една кофа от латекс, а пепелника много малко шлака ) сега горе долу съм улучил настройките 5,5 мин, 20,1 макс 24 сек пауза 90 вентилатор. Като влезе в модулация на 10% и трябват около 15 минути за да паднат градусите след което около 7/8 минути на 100% и пак същото.
Извинявам се за целия роман, но след една година ползване да си изразя и аз мнението. :supz: :supz:
да допълня 3 чувала на ден като отоплявам 150 кв
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: