Въпросът не е в разликата между стандартния натурелски контролер и версията за Грейко, а в разликата между различните горелки. При Грейко се получава толкова дълго заради конструктивните особености - ретортен тип горелка с голямо количество пелети в камерата, което естествено, че изгаря дълго време при гасене
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev
- "Велик майстор"
1297 мнения в "НАТУРЕЛА"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Ами такава е логиката на контролера. На мен например ми харесва много Стария контролер на Pelletherm 30 v2 - при подаване на сигнал Стоп - спира подаването на гориво, при сигнал Старт отново го възстановява все едно, че нищо не е било. Ако датчика за огън (термостат димни газове) каже, че няма горене, тогава вече почва гасене и почистване. Съжалявам, че и при Натурела не е така, но това е положението.
Evgeniy
- майстор
Благодаря Лазаре. Значи няма смисъл от преминаване към натурелския вариант на фърмуера.
Ако продължи да ме дразни с незапалване, най много да сложа едно реле, което да изключва фотосензора по време на подаване на пелети. Така поне ще зареди и ще запали от първия път.
Ако има скоро семинар на Грейко, обърнете им внимание за подобряване на логиката, ако е възможно.
Ако продължи да ме дразни с незапалване, най много да сложа едно реле, което да изключва фотосензора по време на подаване на пелети. Така поне ще зареди и ще запали от първия път.
Ако има скоро семинар на Грейко, обърнете им внимание за подобряване на логиката, ако е възможно.
albert_21bg
- специалист
Семинара е този уикенд, и аз съм на мнение да се измисли по правилно решение за работата след Suspend, ако трябва още един датчик за осветеността дори монтиран в котела. При мен на 90% след Suspend, котела преминава в процес на гаснене, и тогава се разгаря. И така 30мин. в които стаите изстиват.
LazarGanev
- "Велик майстор"
albert_21bg написа: При мен на 90% след Suspend, котела преминава в процес на гаснене, и тогава се разгаря. И така 30мин. в които стаите изстиват.Каква е тази къща, дето изстива за 30минути? Колко време ти е суспенда? Каква площ отопляваш?
Evgeniy написа: Ако има скоро семинар на Грейко, обърнете им внимание за подобряване на логиката, ако е възможно.Аз съм го мислил, но не съм намерил решение, те също са го мислили преди мен, но за да е така - явно не е лесно. И в крайна сметка горелката не създадена за да стои в суспенд - мислете начини за подобряване на системите си
albert_21bg
- специалист
Отопляваната площ за сега е 120кв.м. като на есен ще е 200кв.м. Реално в момента котела работи коло 45мин до 1ч. като съм оптимизирал работата на котела да работи от 3 до 1 степен като най-много държи на 2, тогава влиза в суспенд за около час така Т пада с около 1-1,5 градуса, но с операцията по гаснене която е около 20-30мин, температурата пада още, контрола се осъществява посредством стаен термостат, къщата е изцяло нова с 10см изолация по наредба N7. За тази нощ разхода е около 10кг. при Т 22С слънчогледови.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Ами добре, наесен ще се оптимизира повече. Засега щом всеки път гасне след суспенд, тогава защо не махнеш суспенда изобщо, поне да не тлее, а да си изгори качествено това, което е в горелката?
Evgeniy
- майстор
LazarGanev написа: Аз съм го мислил, но не съм намерил решение, те също са го мислили преди мен, но за да е така - явно не е лесно. И в крайна сметка горелката не създадена за да стои в суспенд - мислете начини за подобряване на системите сиАми има варианти за решение според мен.
1. - броя цикли преди да провери за горене и да мине в гасене при продължаване от съспенд да не е фиксиран на 3, а да се задава като параметър. Така комбинацията време за съспенд - брой цикли може да се докара винаги да е успешна.
2. - По време на гасене преди изтичане на времето за съспенд (след три цикъла подаване), ако се отчете запалване да продължи с нормално подаване за съответната степен. Това също може да е като опция, която се активира, деактивира.
3. - При излизане от съспенд да направи едно продухване преди да продължи на съответната степен. Това винаги разпалва заспалата жарава. Като бонус може да пусне двойна доза пелети първия път.
Тема "НАТУРЕЛА" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература