ср дек 11, 2019 5:23 pmgazgenerator написа:80w е вентилатора .Да шнека пуска малко гориво поради завишените калорий това съм го направил с цел да не падат неизгорели въглища в пепелника.Ще пробвам с 15 50 въздух да видим какъв ще е резултатаср дек 11, 2019 12:16 pmblackrapter написа: Здравейте,Здравей
от около седмица се сдобих с екоенергия 25кв с контролер SKZP-02 монтирана на котел грейко 30кв. Мъча се да горя донбаска пепел 0-6мм около 7000ккал/кг, няколко пъти замерих капацитета на шнека излиза около 15-15.5 кг въздух 10-26% при тия настройки много неизгорели частици падат в пепелника и за 7 8 часа се запълва до степен преливане като отворя врата се изсипват на земята и става страшен пепеляк(буквално ядрен взрив в котелното).При повишаване на калоричността до 9000ккал/кг и капацитета на шнека до 25кг въздух 10-30 с допълнително добавяне на 5 при подаване долу горе се получава добро изгаряне но мощността недостига горелката е на 100% температурата на котела 46гр.Някой има ли опит с горене на пепел в екоенергия?
Аз мисля ,че въздуха ти е малко!
С какъв вентилатор си,колко вата е? Преди време горих едни ситни въглища и си спомням,че вентилатора ми беше на 15/50,тая пепел иска по голям напор на вентилатора за да може да влиза въздуха между пепелта,доколкото е възможно.Може да пробваш примерно с шнек 15-15,5кг, калории 6000-6500,въздух 15/50. Не ти се вдига температурата на котела ,щото пепелта пада неизгоряла или шнека пуска малко гориво поради завишените калории и не може да се вдигне температурата.
Последна промяна от blackrapter на чет дек 12, 2019 3:11 pm, променено общо 1 път.