• 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 61
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
blackrapter - напреднал
ср дек 11, 2019 5:23 pmgazgenerator написа:
ср дек 11, 2019 12:16 pmblackrapter написа:
Здравейте,
от около седмица се сдобих с екоенергия 25кв с контролер SKZP-02 монтирана на котел грейко 30кв. Мъча се да горя донбаска пепел 0-6мм около 7000ккал/кг, няколко пъти замерих капацитета на шнека излиза около 15-15.5 кг въздух 10-26% при тия настройки много неизгорели частици падат в пепелника и за 7 8 часа се запълва до степен преливане като отворя врата се изсипват на земята и става страшен пепеляк(буквално ядрен взрив в котелното).При повишаване на калоричността до 9000ккал/кг и капацитета на шнека до 25кг въздух 10-30 с допълнително добавяне на 5 при подаване долу горе се получава добро изгаряне но мощността недостига горелката е на 100% температурата на котела 46гр.Някой има ли опит с горене на пепел в екоенергия?
Здравей
Аз мисля ,че въздуха ти е малко!
С какъв вентилатор си,колко вата е? Преди време горих едни ситни въглища и си спомням,че вентилатора ми беше на 15/50,тая пепел иска по голям напор на вентилатора за да може да влиза въздуха между пепелта,доколкото е възможно.Може да пробваш примерно с шнек 15-15,5кг, калории 6000-6500,въздух 15/50. Не ти се вдига температурата на котела ,щото пепелта пада неизгоряла или шнека пуска малко гориво поради завишените калории и не може да се вдигне температурата.
80w е вентилатора .Да шнека пуска малко гориво поради завишените калорий това съм го направил с цел да не падат неизгорели въглища в пепелника.Ще пробвам с 15 50 въздух да видим какъв ще е резултата
Последна промяна от blackrapter на чет дек 12, 2019 3:11 pm, променено общо 1 път.
transportna - специалист
@blackrapter промени не само въздуха, промени и другите стойности, които ти казаха колегите. Като увеличаваш калориите и увеличаваш капацитета на шнека все едно намаляш дозата гориво два пъти. Аз настройвах цяла седмица, докато се напаснат нещата. Като промениш един параметър изчакай поне 12 часа за да бъдат видими промените. Успех!
blackrapter - напреднал
И аз вече седмица експериментирам, вече постигнах добро изгаряне, но след няколко часа работа се образува капак от шлака явно ще трябва дасе намали още въздуха. Обмислям да направя автоматично почистване с линеен мотор на 2 3 часа да минава 2 3 см над горелката и да събаря шлаката
transportna - специалист
@blackrapter и при мен се образува шлака, но е в краищата на главата и полека лека си пада като я избута новото гориво. Ще се пишманиш с този допълнителен мотор за почистването, а пък доколкото разбрах ти е малка кутията за пепел на котела. Не може ли да поомешаш пепелта с пелети, черупки или други по-големи по-размер въглища?!? Толкова ли е по-евтина тази пепел от другите донбаски в-ща?!? Струва ли си цялото упражнение с автоматичното почистване?!?
Направи снимки на настройките си, може пък да дадем някоя идейка. Аз например позасилих вентилатора си на 78% преди да излезе от standby режима, точно заради шлаката. Иначе работи на 34-58% /За уточнение вентилатора ми е 140 вата но с притворена клапа на 1/3/.
blackrapter - напреднал
пет дек 13, 2019 1:39 pmtransportna написа:
@blackrapter и при мен се образува шлака, но е в краищата на главата и полека лека си пада като я избута новото гориво. Ще се пишманиш с този допълнителен мотор за почистването, а пък доколкото разбрах ти е малка кутията за пепел на котела. Не може ли да поомешаш пепелта с пелети, черупки или други по-големи по-размер въглища?!? Толкова ли е по-евтина тази пепел от другите донбаски в-ща?!? Струва ли си цялото упражнение с автоматичното почистване?!?
Направи снимки на настройките си, може пък да дадем някоя идейка. Аз например позасилих вентилатора си на 78% преди да излезе от standby режима, точно заради шлаката. Иначе работи на 34-58% /За уточнение вентилатора ми е 140 вата но с притворена клапа на 1/3/.
Пепелта я вземам без пари за това трябва да намеря начин да я изгоря :-D иначе цената и е 200лв тон.Разстоянието между горелката и стената на котела е около 2 см и шлаката не може да падне,трябва нещо да я избута назад затова мисля за това автомачично почистване.Дали си струва гимнастиката със слагането незнам, мотора го имам ще ми струва няколло часа работа да го измисля и монтирам.Мощноста на горелката е ограничена на 15kw и котела не влиза в стендбай работи постоянно между 50 -90%.По късно ще постна снимки с настройките
Валтер Желязков - специалист
съб дек 14, 2019 10:53 amblackrapter написа:
По късно ще постна снимки с настройките
Може и някоя снимка на горелката.
Здравейте колеги.
Понеже идея някак къде да питам, а видях че в темата има и Съвети, някой може ли да ми каже, как да се сдобия с въпросния контролер!?
В момента съм с един кръстен на потънал кораб(ще си оставя сами да се сетите как се казва) и ми се иска да упдейтна малко системата си.
Горелката ми е евро енергия(или нещо такова) котела е виадрус 25 кв. Та ще ме насочите ли от къде да си закупя SKZP - 02. Не знам дали има тема:
"ползвани контролери за продан" или пък " Спаси се от титаник" или нещо такова :)
Благодаря ви предварително!
Colin, погледни си личните съобщения. Става въпрос за контролера SKZP-02.
blackrapter - напреднал
съб дек 14, 2019 3:23 pmВалтер Желязков написа:
съб дек 14, 2019 10:53 amblackrapter написа:
По късно ще постна снимки с настройките
Може и някоя снимка на горелката.
Засега при тия настройки постигнах най добро изгаряне

Прикачен файл

DSC_0533-1600x1200.JPG

Прикачен файл

DSC_0532-1600x1200.JPG

Прикачен файл

DSC_0534-1600x1200.JPG

Прикачен файл

DSC_0536-1600x1200.JPG

Прикачен файл

DSC_0531-1600x1200.JPG
blackrapter - напреднал
Прикачен файл:
DSC_0535-1600x1200.JPG
1

Прикачен файл

PhotoPictureResizer_191215_172033036_crop_800x600.jpg
PhotoPictureResizer_191215_172033036_crop_800x600.jpg (73.01 KиБ) Видяна 2312 пъти

Прикачен файл

PhotoPictureResizer_191215_172157852_crop_1200x1600.jpg
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 61

Тема "Контролер SKZP-02 настройка и съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: