Най - вълнуващия въпрос зимно време.
VelinPetrov - специалист
alex_serviz написа:
При Дакон 16 kW ( който няма водна риза между бункера за въглища и първия ход, а изградена преграда с огнеупорни тухлички ) - махате ли тази преграда от тухлички? Някой тествал ли е с и без преграда от тулички? Въпроса е аналогичен и към други маломощни котли, които нямат водна риза там, а тухлички.
Аз пък да попитам някой който е пробвал. По-добре ли е да се махне малката преграда горе между бункера и първи ход на бош-а? За 27 кв става въпрос.
Последна промяна от VelinPetrov на чет авг 25, 2016 7:34 am, променено общо 2 пъти.
VelinPetrov - специалист
n.ganev написа:
Не.
Колега за кое отговаряш НЕ ?
n.ganev - майстор
Отговарям на последния въпрос - за преградата.
Miro4774 - специалист
Здравейте има ли някъде упътване за термо глави на радиаторите мойте са 12345 на колко трябва да се държат за да затварят радиатора, след като е достигната тем в помещението. И как мога да ги проверя дали работят защото са на около 5 години.
filmatoplo - майстор
Ориентировъчно.
*-5-6 гр
1-10 - 12 гр
2-15 -16 гр
3-18-20 гр
4-22-24 гр
5-24-26 гр
Miro4774 - специалист
Мерси. Сега съм в процес на намаляване на топло загубите в нас и сега разучавам всичко да няма изненади. Както мината зима :)
шоп - майстор
Miro4774 написа:
Мерси. Сега съм в процес на намаляване на топло загубите в нас и сега разучавам всичко да няма изненади. Както мината зима :)
Топлозагубите се намаляват с направа на изолация.
Miro4774 - специалист
Да сега правя изолация на таванската плоча като за начало. :)
filmatoplo - майстор
Сега на пазара има и електронни термоглави,колеги ги ползват лично и са доволни ,не се налага постоянно да се въртят като ръчните .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: