Най - вълнуващия въпрос зимно време.
нед дек 27, 2020 1:05 pmGustoraveli написа:
...
Така, че спри да ме нападаш , че съм търговец или рекламен агент!
Изкарвам доволно мангизи от другаде.
Не те нападам, както и за Паскал не съм те апострофирал.
Питам, дали трябва да го махна, а камините как работят, след като нямат заложено в софта. Те това ми е въпросът, за Бижуто.
Gustoraveli - специалист
нед дек 27, 2020 1:32 pmТрифон П.Трифонов написа:
нед дек 27, 2020 1:05 pmGustoraveli написа:
...
Така, че спри да ме нападаш , че съм търговец или рекламен агент!
Изкарвам доволно мангизи от другаде.
Не те нападам, както и за Паскал не съм те апострофирал.
Питам, дали трябва да го махна, а камините как работят, след като нямат заложено в софта. Те това ми е въпросът, за Бижуто.
15 Паскала за котела ти е добре.
12 Паскала е за камини 10 - 16 кв.
Нямам представа дали всяко бижу се пали в завода, мерят ли под налягане и скорост на димни газове, спрямо свеж въздух и порция пелети?
Би трябвало да имат апаратура и тези параметри да са заводски настроени в граници за добър горивен процес.
Личното ми мнение за бижуто, че ако се окомплектова с регулатор на тяга, трипътен вентил и термоглави ще работи супер.
За стаен съм против за тази машина.
Все пак това е мое мнение!
Антон С. - специалист
А моето мнение, което в случая произлиза от опита ми, е че си работи прекрасно и само с два от посочените компоненти - трипътен и термоглави.
Прикачен файл:
Screenshot_20201226_185948_com.android.chrome.jpg
LazarGanev - "Велик майстор"
Като се проектира една машина, една сграда, една камина, първо проектантът трябва да е наясно за кого е предназначена, към кой ценови клас да се ориентира, какво оборудване и какви екстри имат конкурентните продукти в този клас. Той клиентът може да иска да плати 2000лв и да има ламбда сонда, автоматияна самопочистваща пота, автоматично почистване на димогарните тръби, автоматично изхвърляне на пепелта, автоматично зареждане на бункера, автоматична чистачка на стъклото, вграден автомат за кафе и всякакви екстри. Бижуто си е ориентирано към масовия български производител, а не към бутикови клиенти и екстрите, които предлага са над средните за класа си, има си почистване на димогарните тръби, каквито не всички имат, има си и противовзривна клапа, каквито никоя камина в класа не съм чувал да има. Лесно обслужване, висока ефективност, широка сервизна мрежа, мисля няма да е пресилено да кажа без аналог - ако някой ме обори, ще се поправя! Някои камини от този клас нямат дори и пресостат - предлага се като екстра :cool:
Gustoraveli - специалист
нед дек 27, 2020 2:09 pmАнтон С. написа:
А моето мнение, което в случая произлиза от опита ми, е че си работи прекрасно и само с два от посочените компоненти - трипътен и термоглави.
Screenshot_20201226_185948_com.android.chrome.jpg
Ок!
Значи си постигнал добро съотношение въздух, количество пелети и тяга на димен вентилатор.
Но не при всеки може да се случи, щото има много фактори, които имат отношение към доброто горене.
Имай предвид, че заради комин, който няма правилно разположение ще ти се скъсат нервите и така ще си разбъркаш настройките, че свят ще ти се завие.
Има решение, ама ти си ги знаеш нещата и ще решиш проблема.
tachman - специалист
нед дек 27, 2020 2:22 pmLazarGanev написа:
Като се проектира една машина, една сграда, една камина, първо проектантът трябва да е наясно за кого е предназначена, към кой ценови клас да се ориентира, какво оборудване и какви екстри имат конкурентните продукти в този клас.

Камината не е в ниския ценови клас!
Бижуто е сбирщайн от различни марки и модели камини, опитали сте да вземете най-доброто от всички, което е похвално!
НО, качеството на изработка е под средното и това ви бие по реномето!
И още нещо - бутиков клиент НОКОГА няма да сложи пелетна камина в стаята, още по-малко Бижу, колкото и да е лесно за обслужване!

P.S.
Нали не си мислите, че Грейко са измислили пелетните съоражения, в часност камините?!
нед дек 27, 2020 3:00 pmtachman написа:
Като се проектира една машина, една сграда, една камина, първо проектантът трябва да е наясно за кого е предназначена, към кой ценови клас да се ориентира, какво оборудване и какви екстри имат конкурентните продукти в този клас.

Бижуто е сбирщайн от различни марки и модели камини, опитали сте да вземете най-доброто от всички, което е похвално!
И още нещо - бутиков клиент НОКОГА няма да сложи пелетна камина в стаята, още по-малко Бижу, колкото и да е лесно за обслужване!

P.S.
Нали не си мислите, че Грейко са измислили пелетните съоражения, в часност камините?!
Неграмотността е видна още от цитата :cool: . Не знам от кои марки и модели смяташ, че сбирщайн, кажи ги да видим. Не съм конструктора, но гарантирам,че всичко е собствена конструкция, нищо от никъде не е копирано, освен идеи, което си е напълно нормално, прави се и от най-известните фирми, промишления шпионаж не е от вчера. Ако имаш предвид елементната база - да, много производители ползват едни и същи помпи, моторредуктори, датчици, вентилатори... А по отношение на контролера - Грейко е първата фирма (май единствена засега), която рискува да се довери на този Български производител за контролер за камината си, с което му помогна да направи нещо работещо и да го развива във времето. Знам че се повтарям, но още от създаването си Грейко обяви това свое верую и продължава да го спазва - в производството да използва колкото може повече български машини, български разработки, български елементи, български хардуер и софтуер. Като купиха първия лазер, беше двойно по-скъп от конкурентния турски, после си купиха още 2 или 3, вече не знам. За останалите машини е същото.
tachman - специалист
нед дек 27, 2020 3:28 pmLazarGanev написа:
нед дек 27, 2020 3:00 pmtachman написа:

P.S.
Неграмотността е видна още от цитата :cool: . Не знам от кои марки и модели смяташ, че сбирщайн, кажи ги да видим. Не съм конструктора, но гарантирам,че всичко е собствена конструкция, нищо от никъде не е копирано, освен идеи, което си е напълно нормално, прави се и от най-известните фирми, промишления шпионаж не е от вчера. Ако имаш предвид елементната база - да, много производители ползват едни и същи помпи, моторредуктори, датчици, вентилатори... А по отношение на контролера - Грейко е първата фирма (май единствена засега), която рискува да се довери на този Български производител за контролер за камината си, с което му помогна да направи нещо работещо и да го развива във времето. Знам че се повтарям, но още от създаването си Грейко обяви това свое верую и продължава да го спазва - в производството да използва колкото може повече български машини, български разработки, български елементи, български хардуер и софтуер. Като купиха първия лазер, беше двойно по-скъп от конкурентния турски, после си купиха още 2 или 3, вече не знам. За останалите машини е същото.
Не си конструктура, но май имаш нещо общо,а? Щом така ги защитаваш! Реагираш като опърлен от огъня на Грейко! :-D
Стига с тая болшевишка пропаганда! Много хора се излъгаха включае и аз!
Успя да ме развеселиш!
Благодаря!
Успешна нова година ти пожелавам!
Без лоши чувства!
нед дек 27, 2020 3:53 pmtachman написа:
Много хора се излъгаха включае и аз!
Кажи в какво се чувстваш излъган и обещавам да направя каквото мога, за да се чувстваш доволен, като болшинството ползватели. Не ми се търси назад по мненията.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: