ivanovbg написа:Zurlata, според мен не си чупи къщата. Използваемата енергия запасена в буфера ти е около 1000киловатчаса или 200лева в ток и то без да смятаме загубите. Ако успееш да я затрупаш със 100 бали слама ще дадеш повече за сламата.Зурла!!!Спечелих баса!!!
Интересува ме тези загуби които ги смятате във ватовете за колко време са? Час, минута , секунда ... Щот по формулата са за секунда май

Тани, моля те бе човече стига вече, все нещо не е наре, я дъното, я формулата, ся па реотана - като беше без реотан температурата не била постоянна, искам с реотан ся пък безсмислено било, аре стига де сметнете конкретно за едно хипотетично делта Т и това е , глей колко е просто маааму стара! Що все ми носете от девет кладенеца вода!

Колкото до това дали ше си чупя къщата или не, и това да не ви притеснява, дай конкретно на задачата да минем. 8180 въпроса ми не е към теб, естествено че мога да си го сметна, ама като го направя Ахмаков и idunno ми разправят не било така, ми инак , ми де е дъното, а бъркалките, а де е караджата и оня с него, затова ги моля тях двамата ако е възможно да ми попълнят тая проста таблицата, или не може, можем само с теории, формули и графики да се праим на велики! Моля теееее Ахмаков къде сииии

---------------------------------------------------------------------
по практично без формули, графики, физика и високи технологии.
Конкретно: Буфер, диаметър 3м и височина 3м, dT(приемете че е постоянно)=80`C (темп в вътре в началото 90`C, външна постоянно 10`C), турнал съм вътре един реотан на ДЪНОТО и един терморегулатор го включва и изключва така че ВИНАГИ в ГОРНАТА част на буфера поддържа 90`C (+-2`C), а буфера съм го турил в мазето дето е винаги 10`C! В този случай загубите са постоянни във времето.
дебелина изолация--------40см-------100см----150см
загуби след 1ден----------.......------........-----........ kWh
загуби след 1месец-------.......------........-----........ kWh
загуби след 3месеца------.......------........-----........ kWh
---------------------------------------------------------------------
П.П. А, е тва е мохабет:
saraneron написа:Добре ,човекът не разбира и се е изразил неточно, каквото трябва в условието го промени ,нали трябва да се попълнят или 3 числа с реотана за един час с различна дебелина на изолацията или 9 числа без реотана. Табличката е интересна за се види закономерност и реално какво се случва това е идеята.Опитва се да опроси задачата за да стане по-лесна,но тя се променис този реотан , махаме реотана.....съгласен ли си и остава първото положение. За делта т постоянно иска да казже, че в целия обем тепературата е еднаква, няма разслояване по пластове за да се смята по-лесно! Водата в целия обем изстива еднакво бързо!