• 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
maxuel82 - специалист
Твойта камина с водна риза ли е ? За да гори е трябвало да бутам пепелта в чекмеджето преди да сложа дърва :-D !Оставам само жарта и дървата се разпалват и горят идеално !А за да ми държи по-дълго време температура на водата си иска яка цепеница !Ей преди 2 часа набутах един дънер от слива и като се разгоря затворих клапата и още гори и държи температура на водата 75 градуса !Направо идеално! :wink:
filmatoplo - майстор
Плодните дърва , имат доста енергия , пробвай със суха круша да видиш какво става -обикновена печка почервенява . :wink:
tinalex - специалист
Аз съм с Дипломат с водна риза 15кв-та.Като изключим малката и ситна скара съм доволен.Комина ми тегли ужасно силно и за да не излиза всичкото топло през него я държа затворена почти постоянно.Най-добре гори слива и особено корен.В момента съм с някакъв бук,който излиза за секунди и за това слагам и по едно-две пънчета от сливите които отрязах или дъбови мокри от навеса.Става.Но през 2 часа си слагам,няма начин.Камината ми е с по-малка мощност от консуматорите и повече от 85 градуса не мога да вдигна.Ако я напълня догоре и я затворя вечер,сутрин има малко жар вътре.Трябваше да направя и горна клапа,но ме домързя и така вече 3 години.Иначе горя всичко вътре въпреки че не е редно.Но аз съм в гората и не преча на никой.Говоря за селска къща.
maxuel82 - специалист
Абе ще трябва и аз да накача повече консуматори сага консуматорите ми са 6 кВ а водната риза е 8кв номинална мощност а като я нахакам здраво почва да качва много температурата и едвам я укротявам !Гледам да не вдигам повече от 80-85 градуса че почва да бълбука :-D Моята камера е на "Герканд" ! В по-предните постове имаше мнение че не топлят ама аз за сега съм много доволен !Явно мощността от 8кв на водната риза която и дават си е горе-долу реална! Страх ме е вечер да я напълня с дърва и да си легна че може да заври ! Ще свържа бойлер и лира та и аз да мога да я зареждам здваро и да неможе да вдига температура ! Май това е най- доброто решение ! Иначе колкото по-дебело дърво и сложа толкова повече време държи температура !Ако е напълня само с по-тънки дръвца изгарят много бързо !
idakieff - специалист
е много рано взе да я намразваш :-D аз първата година с камина пренсох около 7-8 кубика дърва до втория етаж и не се оплаквах даже ми харесваше виж втората година взе да ми писва нещо от нея щото когато излезна на кафе за 2часа пак палене и тн.след това идват ремонти или поне боядисване и на третата година вече я мразех тотално и все ми миришеше не ми се качваха дърва и я изхвърлих
така че не се отчайваи още все пак има и извесна романтика с живия огън :-D
maxuel82 - специалист
Не че се оплаквам :? ама си мислех че ще е топло с по-малко хамалогия :-D ама явно не е така за да е топло си иска дърва и мъкнене на тия дърва :? Но удоволствието от живия огън наистина е голямо !Поне мен за сега много ме кефи и понякога ей така се седя пред камината и се кефя на огъня :wink: ! Малко откачено сигурно ви се струва ама е така :ops: :ops: :ops:
filmatoplo - майстор
:) Хамалогия ли -че аз зимата ставам културист . :-D фитнес малко .
maxuel82 - специалист
Да Ви се похваля :-D почти е готова облицовката на камерата ! И за сега парното си бачка без проблем !Ето какво се получи :

Прикачен файл

Picture 027.jpg

Прикачен файл

Picture 009.jpg
Picture 009.jpg (60.93 KиБ) Видяна 5422 пъти

Прикачен файл

Picture 005.jpg

Прикачен файл

Picture 013.jpg
zhivko83 - специалист
Браво , много добре става ! =D>
lordmails - специалист
Много по добре от добре , отлично се получава поздрави и успех .Ще чакаме крайният резултат,който не е далеч .
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42

Тема "Локално парно- въпроси за направата му + снимки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: