• 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 60
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Ватерланда може да гори по 500 грама пелети на час , това колко киловата е :? .
kok - специалист
"500 грама пелети на час " то тва е колкото да не се гаси и пали наново
shlqpi - помощник
настройки за горелка BIOTECH 30 моля за помощ мерси
Christo - майстор
Адаш,
На чувалите на моите пелети пише, че дават 4,7KW за час на килограм. Като вземем предвид 90% КПД, за 0,5 килограма се получава 2,115KW в продължение на един час.
kok - специалист
:wink: :wink: е да де ама "2,115KW в продължение на един час" е отдадена енергия към топлоносителя а не от топлоносителя в помещението
Привет аудиторията ,ползвам пелетна горелка IVG S40 ,от тази зима и моля за малко информация относно ръчния режим на работа с пелети 8мм и 6мм комбинирани 1/1.
Към момента работи на автоматичен режим 16kw и 64 градуса с 10 хистерезис като разхода е около 35-40 кг/ден.Ако някой знае от къде мога да закупя чистачката (керамичната пръчка) нека да пише.
ППС.До днес имах проблем с чистачката която се счупи още на 1-вия месец и единия нагревател изгоря.Котела е Ватерланд комплект!
filmatoplo - майстор
:? Гаранцията какво казва.
"Гаранцията" предостави резервен нагревател,който подмених -не е сложно може да се направи без да се демонтира горелката.Лошото е ,че няма резервни чистачки.От сервиза споделиха ,че всички са се счупили и очакват доствка.Проблема ми е ,че по мой наблюдения се задръства от предозиране в автоматичен режим.Като площ отоплявам около 80кв/м апартамент с един бойлер +1лира и 4-ри радиатора.
Моля за информация относно стойностите на управлението в ръчен режим ,в какви мерни единици са и как да се регулират ако някой има опит нека сподели!
vlado_sm - специалист
Аз променям "пелети пауза" и по този начин намалям подаването на пелети, от там и мощтността на горелката.Трябва обаче да следиш ако качиш много паузата да не почне да ти гасне при работа на 10 %-ако става качваш малко пелети минимум.Бъркалките се чупят на всеки-сега един познат прави опити да ги замени с нещо, ако успее ще споделя.За мномента медните тръбички ги яде за една седмица :)Друг начин да намалиш мощтността е да качиш шнека-аз съм на 1700 г и сега е ок.При 1450 както идваше според указанията и замерванията ми претрупваше пелети.Така си остава на автоматичен режим но подава по малко пелети-по-малка мощтност.
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 60

Тема "Пелетни горелки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: