• 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 117
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
andy_forresite написа:
Имам втора партида по-добри пелети. Като свършат тези, ще сипя от другите.
5,5 кв момента \:D/
Алгоритъмът е вкаран в управлението. Може да се променят само някои настройки. Аз не искам някакви рекорди и супер икономии. Неведнъж съм казвал къде на шега, къде наистина (най-вече), че ще ви прескачам с разхода на пелети. Понякога като си се оказал прав не ти става по-добре :)
Като изгориш тия в бункера сложи от по хубавите да видиш как е. Сега лесно +15. Като стане студено трябва да имаш решение.
andy_forresite - майстор
Е то в Бургас може и 21 да е и да мислят, че съм превъртял. Жега, тоя па се отоплява. Една колежка миналата седмица се пЕче на плажа там.
При мен през деня беше 11, а сега духа северозападен вятър и е 8. Хората са с шушлековите якета. Има доста запалени кюмбета съдейки по пушечетата от комините.
Ще трябва да се стягам в кръста и да сменям спешно един джам 2м/1,4м че като почна да духа вятъра пердето шаваше :lol: Опитах да го затворя, опъна ми се и нещо изпраска. Включително дръжката за затваряне направи цял оборот и приключи. Добре мислех да го сменям преди месец и половина, женската част "стига си разбивал къщата" :) Е как да прекарам тръбите. Да не съм магьосник :partyman:
gnt69 - майстор
Може и с гвоздей да го затвориш. А по дограмата едно тиксо 5 см ама прозрачно да не та нерви. Аз в един офис така правя щот хазаина иска наем без инвестиции. Всяка есен по една ролка прозрачно тиксо. Така ще е докато не се преместя или купя мой.
andy_forresite - майстор
gnt69, радиаторите са на 38 градуса. Мога ли да приема, че степента на излъчване от всеки радиатор отговаря (приблизително) на топлозагубите на съответната стая? И при теб термоглавите са регулаторите, затова те питам.
Горелката вече пада до 4 кв, качва, сваля, качва, сваля.
И ако още не си разбрал, да знаеш че съм мнооо тъп. От бързане, суматоха и разни досадни хора не записах колко торби пелети заредих в бързината :shock: За разхода мога да съдя само по брояча на дисплея. С другите пелети ще си запиша.
gnt69 - майстор
Преброй торбите празните. Хвърляй го някъде тоя инфрачервен термометър не са обърквай с него. Ей сега пипам най близкия до мене радиатор и 10 см от него са около 40 гр. другите 50 см са студени. но в стаята е топло. Ако сляза в мазата при котела сигурно връщащата вода и тя е 30-40 гр. защото има съвсем малко нужда от топло и водата се върти в малкия кръг. Горелката се чуди да работи ли или да изгасне. Ей сега докато пиша го отворих и дойде вода 70 гр. не можеш да си държиш ръката. Ти сигурно постоянно стреляш с термометъра насам натам и си вадиш грешни изводи. С термометъра стреляй единствено кюнеца, да видиш температура на димните газове. Щом радиатора е на 38 значи стаята се е стоплила и термоглавата е затворила.
krasen1 - специалист
andy_forresite написа:
Горелката вече пада до 4 кв, качва, сваля, качва, сваля.
.

Вече и разхода трябва да е паднал.
andy_forresite - майстор
7.1 кw средна през последните 12 часа.
gnt69 написа:
Преброй торбите празните.
Три са. Не питай къде бърках за да разбера.
gnt69 написа:
... Ей сега пипам най близкия до мене радиатор и 10 см от него са около 40 гр. другите 50 см са студени. но в стаята е топло..... Щом радиатора е на 38 значи стаята се е стоплила и термоглавата е затворила.
Радиаторът при мен е напълно студен, но това е защото пекохме свинско с картофи.

И колко °С трябва да застрелям с термометъра, който няма да хвърля, прицелвайки се в кюнеца?
krasen1 - специалист
Ще падне още средната.
gnt69 - майстор
krasen1 написа:
Ще падне още средната.
Я падне я не. По вероятно е да не падне щото навънка е 10 гр. като стане 0 ли ще падне.
andy_forresite - майстор
Седната мощност за последните 12 часа е 5.7 кв. Чистих тази сутрин, та го спрях за половин час.
В 0 часа снощи беше 8 градуса и през нощта е падала до 5. Като идвах на работа преди половин час в колата показваше 8 че е навън. Вече може да е и 9.
По-важното е че няма кой с такъв котел да мине да погледне как гори. Струва ми се че гори слабичко. Като гледам пламъка на 6 кв и сравня с печката ми на дърва, значи тя е 120 киловата. Има още към 20 кг в бункера и после ще пробвам други пелети.
Да попитам как се отразява на ефективността горенето с недостатъчно въздух и съответно с повече въздух? Тази сутрин котелът беше понатрупал сажди и беше с тъмни стени. Сега вдигнах въздуха с малко и довечера ще видя дали има разлика.
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 117

Тема "Пелетен котел Torch, проблеми, настройки и ползване." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: