• 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 130
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Един колега още се мъчи с това, водата в котела се лута между 63-65 ,така на степен 1 и влизане в суспенд, гасене и ново палене. Водата е нагласена на 65 гр. Има термоглави и цветомузиката се повтаря. горелка и котел Грейко 20.
albert_21bg - специалист
LazarGanev написа:
Ами добре, наесен ще се оптимизира повече. Засега щом всеки път гасне след суспенд, тогава защо не махнеш суспенда изобщо, поне да не тлее, а да си изгори качествено това, което е в горелката?
Защото, когато е топло и котела се включва само нощем, и така не ми прави голямо впечатление. Но просто е дразнещо прекалено дългото време на загасването.
Evgeniy написа:
LazarGanev написа:
Аз съм го мислил, но не съм намерил решение, те също са го мислили преди мен, но за да е така - явно не е лесно. И в крайна сметка горелката не създадена за да стои в суспенд - мислете начини за подобряване на системите си :)
Ами има варианти за решение според мен.
1. - броя цикли преди да провери за горене и да мине в гасене при продължаване от съспенд да не е фиксиран на 3, а да се задава като параметър. Така комбинацията време за съспенд - брой цикли може да се докара винаги да е успешна.
2. - По време на гасене преди изтичане на времето за съспенд (след три цикъла подаване), ако се отчете запалване да продължи с нормално подаване за съответната степен. Това също може да е като опция, която се активира, деактивира.
3. - При излизане от съспенд да направи едно продухване преди да продължи на съответната степен. Това винаги разпалва заспалата жарава. Като бонус може да пусне двойна доза пелети първия път.

Напълно съгласен, и аз ги мисля точно същите оптимизации. И не виждам проблем програмистите на Натурела да оптимизират нещата по посочените от вас варианти.
filmatoplo - майстор
Не може ли този Суспенд да стане просто още една степен, със съвсем нормални настройки за подаване на пелети, цикъл и въздух, и който иска да си ограничава сам времето, както и да има отметка за пълното му премахване .
iceheart - специалист
При стандартната версия на НАТУРЕЛА е точно така.....съспенда се ползва като степен на горене, но с ограничено време до 180 мин.
При Грейко.....BMG режима би трябвало да е същото нещо.....

Сервизните настройки са както следва: 6.4.1. Избор на режим за поддържане на огъня – Suspend Mode – от това меню се настройва дали да е активиран режимът за поддържане на огъня и как да функционира. Възможните опции за избор са:

Disabled – деактивиране на режима за поддържане на огъня. Вместо работа в режим на поддържане на огъня, горелката ще се гаси.

 BMG - при тази опция режимът за поддържане на огъня има същите настройки като останалите степени на мощност, но времето на работа в този режим е ограничено

Retort - при тази опция, когато горелката е в режим на поддържане на огъня, може да работи само вентилатора, без да се зареждат пелети. Времето на работа в този режим е ограничено.

High Power - при тази опция режимът за поддържане на огъня се състои от две фази. Първата фаза на изчакване е с фиксирана, зададена от инсталатора продължителност, и в нея може да работи само вентилатора, без да се зареждат пелети. След като изтече зададеното време, горелката минава във втора фаза на разгаряне като зарежда една порция пелети като за максимална мощност и включва вентилатора с настройката за максимална мощност на горене. Горелката остава в това състояние, докато фото-датчикът не отчете пламък над нивото, настроено за запалване, но не повече от времето на три цикъла на зареждане при максимална мощност. Ако не се отчете пламък, горелката се гаси, иначе минава отново във фаза на изчакване. При тази опция времето на работа в режим на поддържане на огъня не е ограничено.
stefan33 - специалист
Тази седмица живот и здраве, с icehart ще турим една натурела и на мойто фероли.Очаквайте богат снимков мат'риал!
n.ganev - майстор
Ще останеш доволен.
filmatoplo - майстор
:) Ще го остави жената ,че все там ще седи.кой дисплей избрахте - цветния ли .
filmatoplo - майстор
Уж си Великотърновски възпитаник . :)
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 130

Тема "НАТУРЕЛА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: