Един колега още се мъчи с това, водата в котела се лута между 63-65 ,така на степен 1 и влизане в суспенд, гасене и ново палене. Водата е нагласена на 65 гр. Има термоглави и цветомузиката се повтаря. горелка и котел Грейко 20.
LazarGanev написа:Ами добре, наесен ще се оптимизира повече. Засега щом всеки път гасне след суспенд, тогава защо не махнеш суспенда изобщо, поне да не тлее, а да си изгори качествено това, което е в горелката?Защото, когато е топло и котела се включва само нощем, и така не ми прави голямо впечатление. Но просто е дразнещо прекалено дългото време на загасването.
Evgeniy написа:LazarGanev написа: Аз съм го мислил, но не съм намерил решение, те също са го мислили преди мен, но за да е така - явно не е лесно. И в крайна сметка горелката не създадена за да стои в суспенд - мислете начини за подобряване на системите сиАми има варианти за решение според мен.
1. - броя цикли преди да провери за горене и да мине в гасене при продължаване от съспенд да не е фиксиран на 3, а да се задава като параметър. Така комбинацията време за съспенд - брой цикли може да се докара винаги да е успешна.
2. - По време на гасене преди изтичане на времето за съспенд (след три цикъла подаване), ако се отчете запалване да продължи с нормално подаване за съответната степен. Това също може да е като опция, която се активира, деактивира.
3. - При излизане от съспенд да направи едно продухване преди да продължи на съответната степен. Това винаги разпалва заспалата жарава. Като бонус може да пусне двойна доза пелети първия път.
Напълно съгласен, и аз ги мисля точно същите оптимизации. И не виждам проблем програмистите на Натурела да оптимизират нещата по посочените от вас варианти.