• 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 111
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Малко ми е криво да давам акъл, понеже от три дни се занимавам с това, но все пак да бъда по български на всяка манджа мерудия.

Наистина пламъка гасне при намаляване на горивото. Аз ще правя точно обратното, ще увелича горивото, но щя намаля "вятъра" и за сметка на всичко ще увелича главния цикъл - на теория ще стане, но ще е "нагоденко", проба-грешка. За това съм си дал срок до Коледа. Няма как да стане от веднъж.
filmatoplo - майстор
Повече гориво с по малко въздух - червенее тръбата и изкривява скарата .
Svezar - специалист
Моята е малката горелка,но все пак информативно да дам настройките с които успявам да поддържам минимален пламък /с повечето пелети които минават за добри/ :
време между дозите /t7/ 20сек ,доза 26,вентилатор 52
Последна промяна от Svezar на пон ное 07, 2016 9:00 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Днес гледах клип в Ютуб един Руснак обяснява за една горелка Фероли и вади скарата - изкривена като гърбава камила . :-D
iceheart - специалист
filmatoplo написа:
Повече гориво с по малко въздух - червенее тръбата и изкривява скарата .
Тук съм мноогооо съгласен с Филма. Много гориво, малко въздъх и затворен комин......става мазало. Трябваще да снимам преди няколко дни горелката която ремонтирах, полвината от горивната тръба я нямаше...... за скарата няма да я коментирам даже....
Горивото и въздуха вървят заедно.....ако намаляш едното намаляш и другото или обратното.

Който не внимава, плащааааа :-D
iceheart - специалист
Svezar написа:
Моята е малката горелка,но все пак информативно да дам настройките с които успявам да поддържам минимален пламък /с повечето пелети които минават за добри/ :
време между дозите /t7/ 20сек ,доза 26,вентилатор 52
Тук при нас има пелети с които постигам минимална степен на горене с настроики t07-35 t08-51 и стойност на t20-(07-12)
Svezar - специалист
iceheart написа:
Тук при нас има пелети с които постигам минимална степен на горене с настроики t07-35 t08-51 и стойност на t20-(07-12)
Липсват данните за t9 ? Ако са фабричните значи тези пелети са яката работа ! Чакам малко да застудее че да запаля горелката и да изгора чувалчето австрийски та да видя позволяват ли по-редки дози ! Основния проблем при минималното горене са неравномерните дози,ако се случат две завъртания в които падат по 3-4 пелетки и губи пламък,иначе на третото може да изсипе една шепа ама вече е късно !
filmatoplo - майстор
Понеже аз съм особен с техниката ,винаги си позволявам да правя усъвършенстване ,та горелката може да се накара да работи и по малко ,за целта или трябва да а се смени тръбата с ф- 108 ,или да се вкара вкладна такава в сегашната .Не съм сигурен дали не трябва да се пипне и местоположението на фотосензора .Направено е Феролито и давай на пазара ,но това не означава че не подлежи на подобрение ,преди мн време бях казал че страда от мозъка и ,и това се промени чрез Натурела ,и мощността ще падне - само да се заема . :)
Svezar - специалист
Не мога да разбера за какво ми е Натурела при положение че искам просто горелката да работи на минимум ,какво повече може да се промени от времето между дозите,размер на дозата и въздуха, а за тези параметри и сегашното управление е напълно достатъчно !? Сега вече ако може в реално време сама да променя дозата или въздуха за по-оптимално горене /не говорим да сменя степените на работа/ може би има смисъл,но нямам представа дали има такава възможност ?
filmatoplo - майстор
Натурела има мн функции , променя горелките към по добре. Днес смених 1 ,утре идва другата.
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 111

Тема "Пелетни горелки Ferroli Sun и Mikro P7-P12 Инфо,настр. и др." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: