• 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 61
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
maistora1965 - специалист
Пробваи да добавиш малко хидратна вар към пепелта предполагам че има и малки впарченца въглища.При мен имаше положителен резултат не се сбива и шлаката не става на кора.
blackrapter - напреднал
нед дек 15, 2019 6:29 pmmaistora1965 написа:
Пробваи да добавиш малко хидратна вар към пепелта предполагам че има и малки впарченца въглища.При мен имаше положителен резултат не се сбива и шлаката не става на кора.
Да има и парченца въглища като случа някой чувал с по едро гори перфектно финната пепел е плътна и неможе да влезе въздух.В какъв процент се слага хидратна вар
maistora1965 - специалист
нед дек 15, 2019 7:33 pmblackrapter написа:
нед дек 15, 2019 6:29 pmmaistora1965 написа:
Да има и парченца въглища като случа някой чувал с по едро гори перфектно финната пепел е плътна и неможе да влезе въздух.В какъв процент се слага хидратна вар
Процент е трудно да се определи аз също горя някъкъв вид пепел но има и парченца по 3-4 мм хидратна вар колкото да се белне малко след като разбъркаш опитваи нея не може да я предозираш.
Валтер Желязков - специалист
Направи снимка на горелката от друг ъгъл и със светкавица, за да се види могилата. Короната запечатена ли е със силикон? Дай графиката за 12 часа. Какво отопляваш, как е направена инсталацията? Мисля, че имаш потънала могила-малко гориво, много въздух.
blackrapter - напреднал
нед дек 15, 2019 8:46 pmВалтер Желязков написа:
Направи снимка на горелката от друг ъгъл и със светкавица, за да се види могилата. Короната запечатена ли е със силикон? Дай графиката за 12 часа. Какво отопляваш, как е направена инсталацията? Мисля, че имаш потънала могила-малко гориво, много въздух.
Короната не е запечатана. В момента отоплявам 80кв с подово предстои надграждане с няколко радиатора за 2 етаж и бойлер.Котела топли буфер 300 литра и от буфера се захранва подовото през 3 пътен вентил.Могилата изглежда потънала защото е снимана след като съм махнал образувалата се шлака
transportna - специалист
@blackrapter, единствения съвет, който аз мога да добавя, е да си промениш параметъра dynamic на позиция 3 или 2. Той определя начина на модулация. Щом си с буфер според мен ще ти трябва по плавна работа и поддръжка на зададената температура. При мен е на 3. За останалото колегите са ти подсказали идеи. Но ти сам казваш "като случа някой чувал с по едро гори перфектно". Значи ако поомешаш пепелта с по-едра фракция и добавиш вар нещата ще се оправят.
Основен проблем е малкото разстояние около главата. Минималното разстояние, което @шоп бе препоръчал е 10 см, а 15 още по добре. При мен е 12 см. /така ми пасна кутията/ и когато горях сл. пелети се позатлачваше от по голяма буца шлака.
С две думи, ако има как си направи кутия с която да повдигнеш котела. Така ще избегнеш майсторенето на почистващ механизъм, който според мен ще е трудно да го уплътниш херметически, за да не смуче въздух при движението си.
Не се съмнявам в човешкия гений, може пък да се получи супер. Успех!
blackrapter - напреднал
пон дек 16, 2019 9:39 amtransportna написа:
@blackrapter, единствения съвет, който аз мога да добавя, е да си промениш параметъра dynamic на позиция 3 или 2. Той определя начина на модулация. Щом си с буфер според мен ще ти трябва по плавна работа и поддръжка на зададената температура. При мен е на 3. За останалото колегите са ти подсказали идеи. Но ти сам казваш "като случа някой чувал с по едро гори перфектно". Значи ако поомешаш пепелта с по-едра фракция и добавиш вар нещата ще се оправят.
Основен проблем е малкото разстояние около главата. Минималното разстояние, което @шоп бе препоръчал е 10 см, а 15 още по добре. При мен е 12 см. /така ми пасна кутията/ и когато горях сл. пелети се позатлачваше от по голяма буца шлака.
С две думи, ако има как си направи кутия с която да повдигнеш котела. Така ще избегнеш майсторенето на почистващ механизъм, който според мен ще е трудно да го уплътниш херметически, за да не смуче въздух при движението си.
Не се съмнявам в човешкия гений, може пък да се получи супер. Успех!
Ще направя кутия ,но за следващия отоплителен сезон тоя ще го изкарам така.Котела е с 2 реда димогарни тръби и горивната камера е тясна което се оказа голям проблем.Пробвах със едри въглища шнека ги троши без проблем и горенето е без забележка.Ще пробвам да сложа вар и дано има ефект
blackrapter - напреднал
Смесих пепелта с пилки сместа стана доста рехава и чувалите олекнаха значително, заредих бункера и утре ще видя резултата
Валтер Желязков - специалист
Съвета ми е да почистите горелката, да залепите короната със силикон на 1200 градуса, намалете калоричността на 7 квч/кг, корекция на 0, изключете допълнителния вентилатор и почистването и настройте въздуха/първоначално 6-28/, увеличете времето на превишаване на 120 минути, шнек колкото сте го измерили. Могилата трябва да е 3-5 см. над ръба на короната. Блокирайте модулацията на 30% и регулирайте минималния въздух, след това на 100%-максималния.
Защо Ви е корекция на температурата на котела, задайте му 65 градуса и контролирайте температурата на вентила, ако е със задвижка.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Валтер Желязков написа:
Съвета ми е да почистите горелката, да залепите короната със силикон на 1200 градуса ...
Как чистите после пепелта попаднала в камерата дето духа вентилатора?
Месец, два и се налага.
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 61

Тема "Контролер SKZP-02 настройка и съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: