• 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bialk - специалист
Е, чак по-скъпо едва ли. Тук го има с преходници, ама и цената:
Може да опитам с преход ф32х1" за PE тръба и някакви скоби. Но да не вземе да се стопи полиетилена на 50 градуса?

Прикачен файл

20210928_185607.jpg
bialk - специалист
radius, това е сензор за потока на флуида. При твоята термопомпа може и без него, но при новия модел с R32 с FTC6 няма как да стартира без системата да отчете поток. Това не е клапан и не изпуска нищо. Явява се нещо като водомер, или по-правилно - като топломер.
ПС - Сега разбрах, че си писал за противозамръзващия клапан.
Последна промяна от bialk на вт сеп 28, 2021 7:17 pm, променено общо 2 пъти.
шоп - майстор
Ходи при стругар.
Гаранция ще ти отреже главата. Най-малкото, че няма да има месингова заготовка с такова Фи

45 лв на 3/4 и 51 лв на 1"
Аз ползвам такива от години.
Успехи!

Прикачен файл

IMG_20210928_191056_resized_20210928_071124254.jpg
шоп - майстор
вт сеп 28, 2021 7:12 pmbialk написа:
Явява се нещо като водомер, или по-правилно - като топломер.
вт сеп 28, 2021 7:12 pmbialk написа:
Някакви идеи как да монтирам този датчик поток на тръба 32мм или 1 цол?
И последно какво е?
датчик поток
водомер?
топломер?
bialk - специалист
Датчик поток си е. За какво служи е друг въпрос и няма значение в случая. Лошото е, че машината не тръгва без него, а без тези фитинги няма как да се монтира. Затова търся помощ тук.
radius - майстор
Абе bialk, как можа така да ме подцениш, знам какво е и писах за противозамръзващия клапан. :axe: Знам и че има такива които мерят и количеството поток, а не има -няма, за да може да си ползваш energy monitoring-a, който ftc6 предлага.
В женската част спокойно може да набучиш една ППР тръба 32мм със заоблен край. В мъжката евентуално една ппр муфа примерно, но не знам доколко е по тясна от 32мм (щото нали е по-тясна, че да стават спойките).
В краен случай любимия стругар да и пусне един косъм, да стане 32мм.
bialk - специалист
Мисля да пилна ппр с ножовка вертикално и поставя о-ринг на 32 мм. На мъжката част си има такъв. При теб как се управляваг циркулационните помпи - в FTC-то или чрез термостати? Смятам помпата на малкия кръг да върти постоянно и да се захранва от UPS без да я закачвам към FTC (за да не пълня системата с пропилен гликол). Другата ще се командва от FTC. Къде да поставя датчиците за температура - на входяща и изходяща тръба на ТП или на буфера към колектора?
radius - майстор
Хм, женската част мислех че има вграден о-ринг. Не завъртиш ли тръбата докато я стържеш, няма да стане уплътняване...и пак опираме до...
Аз нямам буфер и двете помпи ги пуска FTC-то, като съм добавил едно реле в режим на БГВ да спира едната, че няма смисъл. Да припомня че едната ми помпа е на подаващата линия, другата на връщащата.
Според мен на буфера към колектора, иначе, ако имаш скапан топлообмен, ще лъжат ТП че нещата са ОК.
bialk - специалист
Не знам какъв разширителен съд да взема. Червените, които разглеждах, бяха с ръжда на присъединителната резба. Този, на снимката беше с поцинкована резба, но е за соларна система и дали ще свърши ли работа? Пише 2.5 атмосфери. Тогава отваря мембраната ли? Ако е така, няма да стане, понеже тогава отваря изпускателният клапан. Препоръчайте РС за моята система (50 глидера на 60 см, два конвектора и 80 литра буфер!

Прикачен файл

20210930_181626.jpg
LazarGanev - "Велик майстор"
Е, че изпусни го до 1,2 бара и готово. По принцип соларните са по-издържливи
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41

Тема "Буфер в ниско температурна система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: