• 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 61
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Завалията и аз сега чувам, знам че сега почнаха да проектират един. Този, който работи с какъв капацитет е?
hidrazin - майстор
нед май 01, 2022 8:33 pmLazarGanev написа:
Завалията и аз сега чувам,...

:partyman:
LazarGanev - "Велик майстор"
Уф, завалиите китайци, тези 15 млрд м3 за къде по-напред, ми то колкото нашия Балкански поток бре
MamaMy - майстор
Знаете ли колко ми пука за цената на метана? Николко. Нямам нито ТЕЦ, нито азотноторов завод, нито стъкларски или циментов. Да си берат грижата приватизаторите на същите. Едно време като нямахме метан как са работили? Всички които се закачиха на метана го направиха за да свалят цената на разходите си. Някой да свали цената на продукцията си? Не. Увеличиха си печалбите. Сега ревът, че нямало да бъдат конкурентно способни. Ами да сте мислили по-рано. Аз не съм зависим от този монопол. Към всички други монополисти винаги съм се стремил да имам резервен вариант. Мога да изкажа съболезнования само на хората които се вързаха на обещанията за ниски цени и се газифицираха. Тях не ги е грижа за моите кредити нали. Аз не рева държавата да ми плаща лихвите щото било се случило нещо си. :razz:
ky-kyy - майстор
нед май 01, 2022 10:01 pmMamaMy написа:
Знаете ли колко ми пука за цената на метана? Николко. Нямам нито ТЕЦ, нито азотноторов завод, нито стъкларски или циментов. Да си берат грижата приватизаторите на същите. Едно време като нямахме метан как са работили? Всички които се закачиха на метана го направиха за да свалят цената на разходите си. Някой да свали цената на продукцията си? Не. Увеличиха си печалбите. Сега ревът, че нямало да бъдат конкурентно способни. Ами да сте мислили по-рано. Аз не съм зависим от този монопол. Към всички други монополисти винаги съм се стремил да имам резервен вариант. Мога да изкажа съболезнования само на хората които се вързаха на обещанията за ниски цени и се газифицираха. Тях не ги е грижа за моите кредити нали. Аз не рева държавата да ми плаща лихвите щото било се случило нещо си. :razz:
Кофтито е, че тия всичките, вдигат цените на всичко. Ако вдигнат бензина с 10%, вдигат всички стоки с 20% Тока, пак така, газа също....След време, евентуално цената може да падне, както се е случвало неведнъж, но на стоките и услугите, няма падане. И така, вече не помня колко пъти.....Всъщност, от цялата тази патърдия, страда крайния потребител и плаща и на тия ревящите и на ония крадящите...
bulhomes2 - майстор
Гали, говорили сме го. Така и не разбрах защо изобщо съществуват други коли. Метанова Зафира. За около стотина хиляди км ми харчеше по 7лв/100км. Огромен обем, разход - по-малък от световния шампион за икономична кола - WF Lupo 3L. 3L значило, че гори по 3 л дизел за 100 км. В левове същото, ма лупото нюню. Ма толкова много нюню, че се едно Волга с полско Фиатче за едни км. К'ва Волга говоря?!? Когато Волгата (първата ми кола) натовари обема на Зафирата аз ще се обрежа...

За кияците, дето са вещи, че метана бил баси и кофти горивото ще пусна едно клипче - Троян-София. Нека да преброят колко са ме изпреварили, и колко аз! Със сигурност ще има кияци, дето ще викат, че съм джигит, бързал и т.н. Нека тоя да покаже къде съм имал дори теоратична възможност за ПТП! Признавам, че превишавам допустимо разрешената скорост извън автомагистралата. Но само, когато съм сигурен, че не преча или застрашавам някой друг. На магистралата застопорявам автопилота на 140 км/ч по гармина, което съответства на около 148 км/ч по километража. Иамаше ли някъде опасен момент?

Ся метана си ева лелята. Имам и газов Сценик (на сина), ма все още караме метановата Зафира. В София 3,06 лв/кг, в Ловеч - 3,36 лв/кг, в Троян даже си нямаме метан. Преди години преправих сценика от метан на пропан и сметките показаха, че от по-евтиния метан ходенето до Ловеч за зареждане излизаше без пари (35 км). В смисъл, че на пропан-бутан разхода си беше повече. Ся няма как да го твърдя, щото последното засичане на сценика ми беше за 160 км - 20 лв бензин и 20 лв пропан.
MamaMy - майстор
Не съм против правото на всеки да се набутва както и колкото си иска. И аз съм карал на пропан-бутан. Вече не е рентабилно да се инвестира в такава уредба. Всеки си смята цената за себе си. При цена на автомобила 1000лв да инвестирам 2000... Забрави! :lol:
И без тоя рекет ще мина. То не бяха смяна на бутилки, евро сонди, регистрации и др. простотии които обезсмислят тази иначе похвална и екологична инициатива. :)
bulhomes2 - майстор
Еее човек, за коли по 1000 лв к'во да говорим?!? В такива не се инвестира. Те са си умрели вече. Пенсионер да го записваш на йога някак не върви.
silent - майстор
Тук последните страници дискусията върви като на ония тримата от НЛО събрали се за по ракийка.... :-D по старите набори ще се сетят за скечовете ...за другите ще поясня ....всеки си говори нещо си колкото да каже нещо... :-D
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 61

Тема "Честита ви нова цена на метана!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: