Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ico_3 - специалист
Б...си разликата :-D
morfei1 - специалист
чет яну 16, 2020 8:53 pmico_3 написа:
Ами толкова ги извади пък на мен разхода ми се струва нормален накрая на сезона ще стане ясно купил съм 4 тона слънчогледови пелети запалих на 27.10 досега съм изгорил половината.
Дебита е голям, но и паузите при Грейко са по големи - 45сек. и е препоръчително да не се пипат, само зареждането. Средно идва същото. Грейковците си изчисляват подаването за час, по малко по различен начин. Ползват няква екселска таблица. Пише го в темата им.
Stenli 84 написа:
И аз сега го премерих точно 1.3 кг за 6 минути въртене на шнека
При теб нещата са 3,61гр. за секунда. При зареждане 1-6 с пауза 22 - 22. Малко по-малък ти дебита спрямо моя, но компенсираш с малко по къси паузи. Накрая идва същото.

Минималната ти е 1кг. - 4.7kwh
Максималната ти е 3кг. - 14.1kwh

Като мощност си почти като мен, коригирай вентилаторите ако има нужда, ако прегася на минимална.

Ако ти трябва повече мощност на максимална правиш зареждането 1 - 7 със същите паузи 22 - 22, коригираш вентилатора на максимална, ако има нужда. При положение, че с тези паузи ти работи добре.
Stenli 84 - специалист
чет яну 16, 2020 10:05 pmmorfei1 написа:
Ами толкова ги извади пък на мен разхода ми се струва нормален накрая на сезона ще стане ясно купил съм 4 тона слънчогледови пелети запалих на 27.10 досега съм изгорил половината.
Дебита е голям, но и паузите при Грейко са по големи - 45сек. и е препоръчително да не се пипат, само зареждането. Средно идва същото. Грейковците си изчисляват подаването за час, по малко по различен начин. Ползват няква екселска таблица. Пише го в темата им.
Stenli 84 написа:
При теб нещата са 3,61гр. за секунда. При зареждане 1-6 с пауза 22 - 22. Малко по-малък ти дебита спрямо моя, но компенсираш с малко по къси паузи. Накрая идва същото.

Като мощност си почти като мен, коригирай вентилаторите ако има нужда, ако прегася на минимална.

Ако ти трябва повече мощност на максимална правиш зареждането 1 - 7 със същите паузи 22 - 22, коригираш вентилатора на максимална, ако има нужда. При положение, че с тези паузи ти работи добре.
Ще го оставя да поработи така пък ще видим как ще е.
Stenli 84 - специалист
чет яну 16, 2020 10:35 pmStenli 84 написа:
чет яну 16, 2020 10:05 pmmorfei1 написа:
Stenli 84 написа:

Ще го оставя да поработи така пък ще видим как ще е.
От днешната проба работа от 7 до 21 ч 14 часа при настройки 1-6 22- 22 30 40%потдържана изходяща вода 52-53гр връщаща 40 гр температура в стаите между 20 и 21 гр при температура през деня около 0 30 кг пелети
morfei1 - специалист
Какво ще рече това? По-малко с около 600гр. на час спрямо вчера? :roll:
Последна промяна от morfei1 на пет яну 17, 2020 9:29 pm, променено общо 1 път.
Stenli 84 - специалист
пет яну 17, 2020 9:26 pmmorfei1 написа:
Какво ще рече това? По-малко с около половин килограм на час спрямо вчера? :roll:
Изгорило е около половин торба по малко но с ок ниска тем на водата и по студено в стаите с 1.5 гр но днес и беше по студено от вчера
morfei1 - специалист
Не му стигна времето да постигне темп 23C? Което принципно е нормално, казах още вчера.

Защо си смъкнал още темп на водата? Имаш трипътен на 45C. Трябва да връщаш минимум 45C, което се постига с малко по висока темп на водата. Вдигни поне 5C, разхода няма да скочи, ако скочи ще е от времето вън, не от водата в котела.
Stenli 84 - специалист
пет яну 17, 2020 9:33 pmmorfei1 написа:
Не му стигна времето да постигне тел 23C? Защо си смъкнал още темп на водата? Има трипътен на 45C. Трябва да връщаш минимум 45C което се постига с малко по висока темп на водата. Вдигни поне 5C разхода няма да скочи, ако скочи ще е от времето вън, не от водата в котела.
Да така е ще видим но с тези настройки ще работи постоянно на 14.1 kw днес повечето време работеше на около 10.8 kw, притворих два радиатора в две стаи които не ползвам и падна мощността до км 7.8 kw, не ползвам за живеене цялата площ и се чудя дали не спра отоплението на две стай около 35 кв м. И два радиатора.
morfei1 - специалист
Мощността ще падне като стопли, кара ли се на график ще държи 100%, 86%. Разхода при тях е висок, но компенсираш с дълга пауза които правиш, ако може да се нарече компенсация.

Със спестеното половин чувалче, може да го оставиш да работи още 2-3 часа, за да стопли още по добре и да си повишиш комфорта в къщи.

Накрая ще имаш същия разход като вчера, преди настройките, но с работа на горелката 17-18часа. спрямо вчерашните 14часа. 3-4часа работа не е малка работа :lol:

Дневната дажба на моят змей днес е половин торба отгоре, а уж нищо не се е променило освен времето може би :roll: . Един ден не е критерий. Инвестирай спестеното в повече работа на горелката.
Stenli 84 - специалист
пет яну 17, 2020 9:46 pmmorfei1 написа:
Мощността ще падне като стопли, кара ли се на график ще държи 100%, 86%. Разхода при тях е висок, но компенсираш с дълга пауза които правиш, ако може да се нарече компенсация.

Със спестеното половин чувалче, може да го оставиш да работи още 2-3 часа, за да стопли още по добре и да си повишиш комфорта в къщи.

Накрая ще имаш същия разход като вчера, преди настройките, но с работа на горелката 17-18часа. спрямо вчерашните 14часа. 3-4часа работа не е малка работа :lol:

Дневната дажба на моят змей днес е половин торба отгоре, а уж нищо не се е променило освен времето може би :roll: . Един ден не е критерий. Инвестирай спестеното в повече работа на горелката.
Да предполагам имаш право, ще тествам остатъка от зимата пък догодина ще преправям инсталацията.

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: