чет яну 16, 2020 8:53 pmico_3 написа: Ами толкова ги извади пък на мен разхода ми се струва нормален накрая на сезона ще стане ясно купил съм 4 тона слънчогледови пелети запалих на 27.10 досега съм изгорил половината.Дебита е голям, но и паузите при Грейко са по големи - 45сек. и е препоръчително да не се пипат, само зареждането. Средно идва същото. Грейковците си изчисляват подаването за час, по малко по различен начин. Ползват няква екселска таблица. Пише го в темата им.
Stenli 84 написа: И аз сега го премерих точно 1.3 кг за 6 минути въртене на шнекаПри теб нещата са 3,61гр. за секунда. При зареждане 1-6 с пауза 22 - 22. Малко по-малък ти дебита спрямо моя, но компенсираш с малко по къси паузи. Накрая идва същото.
Минималната ти е 1кг. - 4.7kwh
Максималната ти е 3кг. - 14.1kwh
Като мощност си почти като мен, коригирай вентилаторите ако има нужда, ако прегася на минимална.
Ако ти трябва повече мощност на максимална правиш зареждането 1 - 7 със същите паузи 22 - 22, коригираш вентилатора на максимална, ако има нужда. При положение, че с тези паузи ти работи добре.