Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Антон С. - специалист
ср яну 20, 2021 9:36 pmMcl написа:

За тези пари толкоз, и аз имам някои дребни нещица които се оказаха консуматив а не гаранционни.
Сподели кои са, стана ми интересно :)
Антон С. - специалист
нед яну 17, 2021 7:33 amТрифон П.Трифонов написа:
съб яну 16, 2021 6:24 pmАнтон С. написа:
...:wink:
Стига си намигал, ами започвай да черпиш!
Честит имен ден! Живот със здраве да е!
Данке шойн Трифонов :partyman: Далеч си ми, инак с удоволствие :)
LazarGanev - "Велик майстор"
ср яну 20, 2021 10:11 pmfilmatoplo написа:
Няма да спорим ,чистена е първата година ,втората човека но без да сваля вентилатора само от ревизията .Температурата е настроена 68 гр ,работи доста оптимално .Човека се грижи за камината даже често отваря и капака с пружините да чисти на няколко седмици.Просто мал шанс 14 месеца издържа ,два сезона по 6 м и извън гаранционно още 2м .
Така или иначе лагерите се разбиват от дебаланс на перката
Антон С. - специалист
ср яну 20, 2021 10:45 amMilenaX написа:

Не съм сигурна затова се обадих да дойде да види настройките.Ясно ми е че в студено време ще вдигне разхода ама 4чувала за 24,ч.ми се виждат множко.Печката я купихме от дистрибутор на Грейко същият този човек дойде да я пусне.Отне му точно 15мин.пускането.Като дойде вторият път започна да ми се кара ,че камината ми била малка работила на пълна мощност(къщата е на два етажа 120кв.)радиаторите малки ,да изключа бойлера и т.н
А така ли е наистина? На пълна мощност ли работи? При 60С настроени на водата? И 120 квадрата отопляема площ? И гори 60 кила на ден? Олееее...

Колегата Mcl сподели разход за седмица 120 кила за 120 квадрата. С камина 10 киловата. Аз горя 35-36 кила на ден с 16ка, като я спирам за 2-3 часа дневно. Гори само на 2ра и топли 180 квадрата.

Разходът освен, че ти е много голям, е и ненормален. Дори и за незатоплена къща, без дограма и изолация.
Kalfa10 - специалист
ср яну 20, 2021 10:37 pmLazarGanev написа:
ср яну 20, 2021 10:11 pmfilmatoplo написа:
Няма да спорим ,чистена е първата година ,втората човека но без да сваля вентилатора само от ревизията .Температурата е настроена 68 гр ,работи доста оптимално .Човека се грижи за камината даже често отваря и капака с пружините да чисти на няколко седмици.Просто мал шанс 14 месеца издържа ,два сезона по 6 м и извън гаранционно още 2м .
Така или иначе лагерите се разбиват от дебаланс на перката
Ако е преживяла доста детонации може и дебаланс да е причината, веднъж моята бе изгаснала и останали пелети в кошницата, при пуск се препълни и ми направи три яки детонации чак гофрето да ми изхвърли замалко отзад, вентилатора след това почна да присвирва, отворих го и го изчистих понагласих го и шума изчезна...
filmatoplo - майстор
Няма луфтове вентилатора ,няма дисбаланс ,айде мен да ме мислите прос ,човека е машинен инженер и не може го лъга с бабини девитини,точно се е занимавал с динама и вентилатори ,тоест шум от лагер му е познат .Няма никакво даже прегряване -кюнците блестят никелирани ,не са се палили .Споменавате ,че сте подменяли вентилатори -какви бяха повредите.На практика все едно повреда няма защото вентилатора си работи и съм имал случай с д-р уреди не са ми признавали гаранция .В смисъл -то така си шуми ,е то само ти го чуваш .
brassSob - специалист
Аз не прочетох някой да е подменял. Нито аз, нито Лазар имаме дефектирал. А инсталираните камини само от нас двамата са стотици.
filmatoplo - майстор
:wink: Не е повреда ,просто човека има по остър слух и чува шума ,какво да му предложа .
n.ganev - майстор
Не съм имал такъв случай.
filmatoplo - майстор
Е гаси ,пак ли на мен ще се падне - свирка без топче или глуха акула.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: