• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
denuchi - специалист
и така. аз за помпите не споря колко трябва да са. на мен лично неми хареса вентила как е поставен мое мнение. и затова ще покажа как е изпълнено това при мен използвайки готовата картинка с корекциите по нея. крана е за допълнителна корекция.постигам почти постоянна темпер. в целият контур на подовото. настороена темпер. 30 гр. и варира +- 1гр.
Antonii - майстор
cacho написа:
Толкова ли закъса, че ходиш да преправяш инсталации.
Спирам да пиша, щото ще изляза от добрия тон :-#
:)
Вервайте ми ние ако закъсаме половин(а може би и цяла БГ) ще разбере. :)
Antonii - майстор
filmatoplo написа:
Това наистина е недопустимо уж специалист да говори така и да твърди че една система трябва да е с една помпа -особено както казах за различно темпераурни контури (да не говорим че различни зони от 1 такава система изисква различен дебит на флоида и част от зоните се контролират и включват по разлино време) Това с една помпа посмъртно не може да стане , и въобще не може да се постигне Оптимизация ли беше казано .
Аз ти казвам, че може. :!:
LazarGanev - "Велик майстор"
Иска ни се да Ви вЕрваме гусин Путин, ма ай кажи как да стане?! Може би става дума за засекретена от КГБ технология, която ще бъде разсекретена и изполэвана след пълната и беэвъэвратна победа на комуниэма в световен мащаб?
2v6 - майстор
Antonii написа:
Извинявам се за намесата, но тъй като сам малко тъп и много много неотбирам от отоплителни системи.
...
Вече съм абсолютно съгласен с теб :oops:

Прикачен файл

antonii.GIF
antonii.GIF (10.68 KиБ) Видяна 3534 пъти
2v6 - майстор
denuchi написа:
и така. аз за помпите не споря колко трябва да са. на мен лично неми хареса вентила как е поставен мое мнение. и затова ще покажа как е изпълнено това при мен използвайки готовата картинка с корекциите по нея. крана е за допълнителна корекция.постигам почти постоянна темпер. в целият контур на подовото. настороена темпер. 30 гр. и варира +- 1гр.
Какво точно коригираш с допълнителния кран?
Пробвал ли си по оригиналната схема?
Antonii - майстор
LazarGanev написа:
Иска ни се да Ви вЕрваме гусин Путин, ма ай кажи как да стане?! Може би става дума за засекретена от КГБ технология, която ще бъде разсекретена и изполэвана след пълната и беэвъэвратна победа на комуниэма в световен мащаб?
Ей много остроумни хора имало тука, жалко че само с това ще си останат. :lol:
А ако има някой да ми казва нещо моля на ЛС. :!:
Все пак тук е място за обсъждане на схемни решения, а не за проявяване на ораторски качества.
LazarGanev - "Велик майстор"
Antonii написа:
Все пак тук е място за обсъждане на схемни решения, а не за проявяване на ораторски качества.
А,така! Ми дайте си схемните решения да ги обсъдим, след като оплюхте нашите!
denuchi - специалист
с допълнителният кран създавам малко съпротива. за да балансирам работата на помпата да не засмуква цялата вода от контура а само част от него. несъм изпробвал схемата която си предложил в този си вид. при направата при мен съм използвал документация на господата от SIEMENS. и ето част от 200 стр.
filmatoplo - майстор
Тази схема я има приложена в Метро магазина -преди централния вентилконвектор .Само че крановете са от тези в които се вкарват сондите за електронен баланс ,има и възвратна клапа на този байпас .За Путин -и аз се лигавех така , само че после разбрах че форума е да споделяме опит ане само да се перим колко знаем но няма да кажем.Патентовай твоята схема па ния кажи :lol:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

Тема "За да помогна на приятел !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: