• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
hhristov - специалист
Много ти Благодаря!!!
kuuuuuul - майстор
Аз пък виждам май една неточност,датчика 14 не се слага на изхода на серпентината,а на бойлера/трябва да отчита тем. на водата вътре/
2v6 - майстор
kuuuuuul написа:
Аз пък виждам май една неточност,датчика 14 не се слага на изхода на серпентината,а на бойлера/трябва да отчита тем. на водата вътре/
Серпентината е в бойлера. Добре е датчика да е в серпентината, достатъчно навътре с цел да мери водата в бойлера, когато помпата неработи.
filmatoplo - майстор
Аз мойте датчици ги слагам на изхода на серпентината от бойлера ,в схемата на Висман е така .Изходната температура на течноста от серпентината е равна на тази в бойлера ,ако сложиш датчика доло в бойлера и има консумация ще отчита студено , ако го сложиш горе ще otчете по рано гореща вода и ще прекрати циркулация .Въпрос на дългогодишна практика и следене работата на много системи .
kuuuuuul - майстор
Е щом специалистите казват на изхода ,значи на изхода :prost:
filmatoplo - майстор
Ох кой не ще студена биричка :drinkers: , за потвърждение на това днес от сутринта наблюдавам една система какви показатели има - температурата в бойлера е равна на тази на изхода на серпентината .
tyrnokop - специалист
Здравейте, колеги. Вече имам врата ... 4 месеца по-късно. Започнах с къртенето на канал по подовата замазка. Оказа се много лесно, тъй като замазката по-скоро е смес между много части пясък и една част цимент. Не е сигурно дали дори има една част. Проблемът се състои в това, че и вътрешните стени сякаш са зидани със същата смес. Изключително широки фуги както вертикални, така и хоризонтални между тухлите. А, да ... да не забравяме тухлите: те варират от четворки до съвсем малки парчета. Ударих едно свредло за проба - потъна като в масло. Описвам всичко това за да попитам имайки предвид горното как мога да закрепя надеждно бъдещия си бойлер в такава стена? Все пак 120 l са си ≈120 kg.
LazarGanev - "Велик майстор"
Или с шпилки през стената, или с планки за тавана, или и двете заедно.
tyrnokop - специалист
"Шпилки през стената" ясно - само че другата страна на стената е в общия коридор на блока и по нея има положени домофонни, UTP кабели и още кой знае какви други. Това със шпилките и с по една планка от всяка страна се сетих, но след като бяха шпакловали. Виж за "планки през тавана" не ми е ясно. Може ли да обясниш по-подробно?
LazarGanev - "Велик майстор"
Чрез анкери захващаш за тавана подходящи планки
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10

Тема "Съвет за схема на затворена система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: