• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 26
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
rulom - модератор
Краси, не мога да разбера, не искаш да си дупчиш стените, или просто няма как да хванеш наклона за дренажната тръба ?
Ако нямаш наклон помисли за таванен конвектор.
На стенния има възможности и за по-голяма тавичка или съд под конвектора в който да се събира водата.
Ако пък наистина нямаш възможност за наклони има малки дренажни помпи които могат да ти изхвърлят водата даже и при обратен наклон.
Това което искаш меко казано няма да стане, ама щом искаш пробвай :wink:
kpacи - специалист
Според мен при една отворена система след помпата налягането би следвало да е по-голямо от 0, а преди помпата да е по-малко от 0. Ако пробия отвор с диаметър 4-5мм на тръба 20мм преди помпата би трябвало да мога там да вкарам конденза. Като направя пробите непременно ще пиша дали става.

Стената на която се закрепва конвектора е обща със сеседите. Не мога да я продупча е да оставя мъркуча да стърчи навън за да изтича конденза. Балкона ми е на 2-3м вдясно от конвектора, мога да пусна тръба до там, но трябва да сложа съд който да събира конденза, защото от балкона водата капе точно на входа на магазина под балкона. Ще сложа съд и ще го събирам, но ако забравя да го изхвърля ще прелее и пак ще текне на главите на клиентите. Искам ако мога да реша проблема със конденза по по-различен начин и да не се притеснявам, че ще забравя да го изхвърля.

Благодаря на изразилите мнение. Ще направя пробите защото:
- Всички казват - не става. (нали се сещаш, българска му работа)
- Няма да ми струва много усилия
fbr - майстор
kpacи написа:
Според мен при една отворена система след помпата налягането би следвало да е по-голямо от 0, а преди помпата да е по-малко от 0. Ако пробия отвор с диаметър 4-5мм на тръба
И като свърши конденза ,какво ще затваря този отвор за да не влиза въздух в системата.
denuchi - специалист
е явно си решил да дупчиш тръбата. поне го направи между филтъра и помпата. макар че според мен шансът да се получи това което искаш дори е и -0%. за проба пари не вземат. действай смело и кажи какво се е получило.
vanko68 - специалист
Ще шурне вода,не може да е 0 налягането преди помпата.А дори да е така, ако помпата спре,какво правим тогава?
kpacи - специалист
vanko68 написа:
Ще шурне вода,не може да е 0 налягането преди помпата.А дори да е така, ако помпата спре,какво правим тогава?
Ами върти ми се идеята да сложа автоматичен обезвъздушител и през него да мине тази вода от конденза.

Ще си позволя малко оф топик, надявам се няма да се разсърдите.
Та в момента чета една книга със интересното заглавие "Как неволно съсипваме живота си и живота на своите близки"
Ще ви цитирам малко от нея, пък може и да развеселите.

Човек се нуждае от много неща, включително и проблеми. Повечето хора изпитват необходимост да страдат.

Гледната точка зависи от мястото на което си седнал - Лех Валенса

Нищо не ни пречи да виждаме така, както гледната точка - Дон Аминадо

Колкото и сложен да изглежда даден проблем на пръв поглед, при правилен подход може да стане още по-сложен - Пол Андерсън

Странно е устроен света: въпреки, че всички сме несъгласни един с друг, всеки от нас винаги е прав - Смит Логън Пирсъл

На нас не ни стига да сме прави, необходимо е да докажем, че другите грешат - Уйлям Хазлит
2v6 - майстор
kpacи написа:
... Като направя пробите непременно ще пиша дали става.
...
Благодаря на изразилите мнение. Ще направя пробите защото:
- Всички казват - не става. (нали се сещаш, българска му работа)
- Няма да ми струва много усилия
Едно клипче би ли направил на пробата :?:

Можеш ли да отговориш на този въпрос:
Как имаш място за две големи тръби, а нямаш за още една малка?

Ако толкова искаш да вкараш конденза в твоята отворена система може да стане по следния начин:
На отклонението на тройника слагаш един възвратен клапан за бойлер. Отиваш в една автоморга и взимаш едно казанче за чистачки, за предпочитане с нивомер (10-на лева). Слагаш казанчето под тавичката да се събира конденза в него. Изхода на помпичката връзваш към възвратния клапан и ...
LazarGanev - "Велик майстор"
2v6 написа:
Изхода на помпичката връзваш към възвратния клапан и ...
...ти остава само да измислиш захранване (може от автоморгата да вземеш и акумулатора:) ) и автоматика за включване и изключване ма помпичката... :)
vlad0 - специалист
Най-добре дупчи стената и съседа да му мисли :lol: :lol: :lol:
filmatoplo - майстор
Случвало ми се е да пускам тръбичка на клиент на места където е неодобно или просто жената не иска да вижда тръби .Та единия вариант -сме ги вкопавали в стената , др вариант -тънка шлаухка под оригинален перваз пвц , др вар -в лайсна кабелканал и накрая тръбата само на скоби .
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 26

Тема "вентилаторен конвектор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: