• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Panzer - специалист
Аз си купих термостат на Watts, 50 лева струва. Но не съм го изпробвал още. Има аварийно включване на 95 градуса , ако евентуално не сработи датчика който се настройва. Потопяем е:

Прикачен файл

DSCN2487.JPG
DSCN2487.JPG (115.9 KиБ) Видяна 4517 пъти

Прикачен файл

DSCN2488.JPG
DSCN2488.JPG (113.39 KиБ) Видяна 4517 пъти
Panzer - специалист
А и да попитам този вентил на снимката, мога ли да го ползвам за бойлер и как да го вържа. С диференциален термостат или може с обикновен.

Прикачен файл

DSCN2491.JPG
DSCN2491.JPG (114.75 KиБ) Видяна 4507 пъти

Прикачен файл

DSCN2492.JPG
DSCN2492.JPG (114.1 KиБ) Видяна 4507 пъти
naskov - майстор
На снимката има два различни вентили. За кой питаш?
Panzer - специалист
Едното е задвижката, нормално затворена е :)
naskov - майстор
Язък, че имам същия на бойлера :lol: :lol: Моя съм го свързал към диференциален термостат и отваря само като работи помпата. Трябва да знаеш, че този вентил отваря с три минути закъснение :!:
Jacket - специалист
Може ли да ми обясните каква е функцията на тази "Задвижка"?

Едит: Всъщност видях че това е просто обикновен ел. клапан.
Този на Хъниуел изглежда много добре. От къде може да се закупи? По принцип техните продукти май са малко кът на пазара, или аз съм останал с такова впечатление...
2v6 - майстор
Jacket написа:
Явно ще трябва да слагам друг термостат... този просто няма как да го направя винаги да включа правилно поради мястото на което стои. Явно коляното се загрява прекалено бавно.

Тази вечер разпалих по-сериозен огън първоначално и вече чувах, че водата почва да бълбука, а помпата още не беше включила, добре че съм си извадил и отделен бутон за ръчно включване.
Като я пуснах датчика на колектора отчете 60 градуса за момент, което значи че водата е била доста повече.

Може ли да ми препоръчате някакъв термостат, който да не е от този тип (контактен), а да има отделен датчик, който да мога да закача директно към тръбата непосредствено на изхода на камината.
...
Някой от тези става ли:
http://constructor.bg/shop/product_info ... ts_id=9940
http://constructor.bg/shop/product_info ... s_id=11947
Jacket - специалист
Аз вече поръчах едно такова - http://stilel.hit.bg/termo.html (предпоследното). Като пристигне и го монтирам ще споделя как се справя :)

Иначе за тези от Млад конструктор, първото може би ще свърши работа, но не е налично, а второто е по-скоро за ел. отоплителни уреди, не че не може да се преработи но нещо не ми допада. От връзката по RS232 нямам нужда, понеже мониторинга си го правя отделно.
AntonBM - специалист
Мисля, че си направил добър избор на термостат. Колко пари е?
filmatoplo - майстор
Аз слагам поморийската ТР-6 , доволен съм -иска малко нагласа с пускане на едно мостче и барникане в самата кутия . Колко струва този термостат на Стила , за моя ме белят 75 лева -е вярно с дисплейче .на един съм го извел в хола като си пие ракийката и си следи температурата в котела и пуска на помпата - като спадне под 60 и прибягва до мазето :-D .
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Няколко общи въпроси за камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: