Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Transporterr - специалист
някъде наоколо беше категорично обяснено че в една отворена система е все едно къде ще бъде сложен .На мен това ми се вижда достатъчно вярно, особенно като се има в предвид че няма прегради пред него или клапани кранове и прочее :cool:
тва с напора не е много сериозно впредвид че налягането в отоврената система се съзада главно от помпата другото пък за толината директно отлита ,че нали през разширителя не циркулира вода поне при мен е така :?
filmatoplo - майстор
Всичко е от значение имам и данни за това .
ttttttd - специалист
Колеги от личен опит мога да кажа че разширителя при отворена система е по добре да бъде на топлата вода.И ще ви кажа защо,при прегряване на котела ,заврялата вода отива веднага към разширителя.По пътя на най малкото съпротивление .Защото при прегряване обикновено помпата отказва поради това че водата завира и трябва многократно да се обезвъздушава.Пи което едно от спасенията е пускане на студена вода при което топлата изтича през разширителя и така може да се спаси човек от неприятности.Примерно при спиране на тока или отказ на юпиеса.Мен лично това ме е спасявало.Изказвам лично мнение.
PCL82 - майстор
Спомнете си от физиката какво е свойството на течностите. Налягането в течности се разпространява еднакво във всички посоки. Така, че по отношение на натиск от разширителния съд е все тая. Но при отворена система РС служи за обезвъздушаване на системата и отвеждане на образувала се пара. Затова при отворена система мястото му е на топлата вода.

Говорих веднъж с парнаджия, защо едно време са докарвали и двете тръби до РС. В последствие са отрязвали студената. Идеята е била да не замръзва РС, но се е губила много топлина от ненъжна циркулация през него- все едно един голям радиатор на тавана. Затова са изрязвали студената вода и са разчитали на топлоизолацията.

Тема "Съвет за парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: