Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Transporterr - специалист
pac_ написа:
Ами чети какво е писано и от други!:
четох и пробвах не само тука ами и на живо :wink:

pac_ написа:
Тръбата трябва да е метална или медна защото ако се вдигне висока температура се стига до прегряване,спукване,сцепване на тръбата!
благодаря ще го имам в предвид
pac_ написа:
А за UPS-ите вземи прочети малко повече,има много писано по темата.Във форума пише:"В бутона "търсене",няма вируси"!На компа не му пречи когато се захранва от UPS с правоъгълно напрежение на изхода,а на двигател(помпа) оказва влияние на нормалната работа
как оказва влияние на нормалната работа? променя параметрите на помпата като -мощност ,дебит или напор а може би КПД ?

pac_ написа:
Ако малко от малко разбираше ,нямаше да задаваш елементарни въпроси
!
точно затова ги задавам, мисля че е логично :cool:

pac_ написа:
Защо да се дават 200-300лв за "онези,синусоидалните UPS-и
!
UPS със реална синусуида за огромно съжаление не се намира на такава разлика
"онези синусуидалните" са с форма на напрежението близка до синусидата или "коригирана синусоида" главно заради повищаващите трансформатори във тях.
начините за получаване на синусоудално напрежение са няколко които знам -чрез асинхронни ел. генератори , чрез електронни генератори на изхода на които се слага LC филтър , или чрез Широчинно импулсна модулация
Нито един от тези принципи за тези стойности на изходното напрежение ,не е на 2-300 лв разтояние от обикновенния битов потребител

не прочетох в отговора ти нищо конкретно, само рабрах че медта не е метал и неметалите се "сцепват" при прегряване .което не ми дава ( а и на други които се питат) отговор, защо са предпочитани МЕДНИТЕ тръби до колекторите вместо да речем поцинкованите..

нещо такова би сършило работа на първо време като отговор(а и не само на мене)
медни тръби се използват заради:
-по добрия коефициент на предавне на топлината от медта :?
-връзките при медни тръби се запояват и шанса да протекат е по малък
-по трайни са :?
-по модерни са и изглеждат по професионално :)

все пак благодаря за напоителната информация и за съветите, ще продължавам да да ям банани и да се подготвям. :)
pac_ - специалист
Яж Си бананите,така по-бързо ще порастнеш!Под "метални тръби" имам в предвид безшевни черни или поцинковани.А що се отнася за "напоителната информация" можеш да я поднесеш по-суха! За UPS-ите ,щом не харесваш тези със синусоидата ползвай другите с правоъгълния импулс на изхода(например на "Интиел")Щом Си решил да Се заяждаш,Ок ама първо бананите!Порасваш и после всичко останало! :)

П.П Преполагам,че това което пише отдолу "Камини всякакви" е само за красота!!!
2v6 - майстор
satansho написа:
pac_ написа:
Защо да се дават 200-300лв за "онези,синусоидалните UPS-и
!
UPS със реална синусуида за огромно съжаление не се намира на такава разлика
"онези синусуидалните" са с форма на напрежението близка до синусидата или "коригирана синусоида" главно заради повищаващите трансформатори във тях.
начините за получаване на синусоудално напрежение са няколко които знам -чрез асинхронни ел. генератори , чрез електронни генератори на изхода на които се слага LC филтър , или чрез Широчинно импулсна модулация
Нито един от тези принципи за тези стойности на изходното напрежение ,не е на 2-300 лв разтояние от обикновенния битов потребител
Продавам UPS (инвертор за външен акумулатор 12V) с чиста синусоида на изхода, 500W.
Помпите работят по-тихо от директно връзване към мрежата (или така ми се струва).
200 лв.

http://www.sinecare.com/Specs/sinecare_ ... ies_bg.pdf
pac_ написа:

П.П Преполагам,че това което пише отдолу "Камини всякакви" е само за красота!!!
Да,предимно за красота :)
винаги много съм се смял когато някой започне да се пени как щял да си сложи камина с водна риза в хола в къщи, и как топлел цялата къща на х етажа и ххх квадрата :-D
Винаги ми изглежда като флингстоун,я да вдигнат ръчичка колко от хората биха пожелали да си сложат котлето(с всичките му разправии) в хола или спалнята,сигурен съм че не са много,Но иначе за приказки сме номер 1.

Винаги съм се чудел и друго защо когато някой попита едно друго получава ей такива отговори като от тоя ПАк а когато зачеше с дряновицата тогава се пявяват конкретите неща.
2v6 написа:
Продавам UPS (инвертор за външен акумулатор 12V) с чиста синусоида на изхода, 500W.
Помпите работят по-тихо от директно връзване към мрежата (или така ми се струва).
200 лв.

http://www.sinecare.com/Specs/sinecare_ ... ies_bg.pdf
късно е аз вече имам но на някой друг може да послужи, цената му изглежда доста коледна :)
ето малко нагледно как изглежда мрежовoто напрежение

Изображение

и на балгоевградски УПС за 140 лв

Изображение

ясно се вижда разтрептяването което свидетества за самовъзбуждане но иначе са прави фронтовете ..
pac_ - специалист
От къде знаеш,че само в Благоевград се правят такива UPS-и?Правят се и в други градове и работят много добре!Става въпрос за градове в БГ а не за градове в Китай!До скоро една фирма в София предлагаше UPS-и уж "български" а произведени в ....Китай!Даваш поръчка и след 2-3месеца стоката пристига.Да ама никой клиент не иска да чака 2-3 месеца(зимата ще мине)! :)

Тема "проблем завира водата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: