pac_ написа: Ами чети какво е писано и от други!:четох и пробвах не само тука ами и на живо

pac_ написа: Тръбата трябва да е метална или медна защото ако се вдигне висока температура се стига до прегряване,спукване,сцепване на тръбата!благодаря ще го имам в предвид
pac_ написа: А за UPS-ите вземи прочети малко повече,има много писано по темата.Във форума пише:"В бутона "търсене",няма вируси"!На компа не му пречи когато се захранва от UPS с правоъгълно напрежение на изхода,а на двигател(помпа) оказва влияние на нормалната работакак оказва влияние на нормалната работа? променя параметрите на помпата като -мощност ,дебит или напор а може би КПД ?
pac_ написа: Ако малко от малко разбираше ,нямаше да задаваш елементарни въпроситочно затова ги задавам, мисля че е логично
!

pac_ написа:Защо да се дават 200-300лв за "онези,синусоидалните UPS-иUPS със реална синусуида за огромно съжаление не се намира на такава разлика
!
"онези синусуидалните" са с форма на напрежението близка до синусидата или "коригирана синусоида" главно заради повищаващите трансформатори във тях.
начините за получаване на синусоудално напрежение са няколко които знам -чрез асинхронни ел. генератори , чрез електронни генератори на изхода на които се слага LC филтър , или чрез Широчинно импулсна модулация
Нито един от тези принципи за тези стойности на изходното напрежение ,не е на 2-300 лв разтояние от обикновенния битов потребител
не прочетох в отговора ти нищо конкретно, само рабрах че медта не е метал и неметалите се "сцепват" при прегряване .което не ми дава ( а и на други които се питат) отговор, защо са предпочитани МЕДНИТЕ тръби до колекторите вместо да речем поцинкованите..
нещо такова би сършило работа на първо време като отговор(а и не само на мене)
медни тръби се използват заради:
-по добрия коефициент на предавне на топлината от медта

-връзките при медни тръби се запояват и шанса да протекат е по малък
-по трайни са

-по модерни са и изглеждат по професионално

все пак благодаря за напоителната информация и за съветите, ще продължавам да да ям банани и да се подготвям.