• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 34
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Zoro5 - специалист
vanko68 написа:
Хора,пишете смислени и достоверни неща.Ако не сте в час,не давайте акъли,че стават подвеждания.

"Не може да е нямало поне един термистор на външната пита, поне за защита на компресора . "
..
Понеже аз съдя по едно Нео за 299лв. и затова си мислех ,че по-просто няма... ама то явно имало. :?
А размразяване само по вътрешните датчици много куцо ми се вижда, но какво ли не измисля китаеца за да пести...
vanko68 - специалист
Няма никаква връзка между качествения дефрост и количеството или мястото на датчиците.Това "дърво" Неото не се слави с добър дефрост въпреки датчика за дефрост на външната пита. Обратното - легендарните koнвенционални модели Фуджи/Фуджицу 9/12 UB или US нямат датчици отвън,което изобщо не им пречи да имат перфектно размразяване.Както и старите модели на Мидея...
Zoro5 - специалист
vanko68 написа:
...Както и старите модели на Мидея...
Новите имат влошаване, така ли? А на това Нео само етикета отпред му е "NEO", всичко е правено от тези: http://www.galanz.com/ и моделите са абсолютно същите като на сайта. Конкретно този има добър дефроз, работеше и при -11о , макар да го рекламират до -5о . По питата не се събира скреж повече от милиметър и то при по-влажно време, а самия цикъл е по-кратък при малко скреж.
kuuuuuul - майстор
Първо честита коледа на всички. :santa: :party: :partyman:
От последните тестове стигнах до извода че единствения проблем при мене е времето за дефрост/много е дълго/.Явно на ТП въздух-вода им трябва късо време предполагам до 1-2мин.,а в по топло както казва и 2v6 е достатъчно и само спиране на компресора.Предполагам че има реле за време но да ли може да му се променя времето?Ако успея да реша този проблем ще мога да си ползвам съществуващата електроника.Има ли някой идея по този въпрос?
Zoro5 - специалист
Най-точно ще е ако се мери с термодатчици. Ако имаш датчик закрепен за външния радиатор, при затопляне на радиатора над +1о спираш дефроза ,защото очевидно лед над +1о няма как да има. Тоя датчик се слага в долната част на питата, защото там има лед до най-късно. При вх-вх дефроза трае 3-4 мин. като климатика вкарва само ел.топлина и то 1/2 от нормалната мощност. При ТП вх-вода компресора вкарва пълна топлинна мощност , сигурно 5-6 пъти по-голяма в сравнение с вх-вх, съответно и времето трябва да е толкова по-кратко.
Но много зависи какъв ти е алгоритъма на конкретния контролер - засичал ли си го на какъв принцип работи сега?
kuuuuuul - майстор
Тамън си мислех че съм му разгадал алгоритъма и днес направо ме побърка даже защитата на компресора се беше включила ,вече се бях отчаял и взе че тръгна пуснах му още три радиатора и излязох,връщам се преди малко и гледам всичко си работи заковал водата на вх.30 изх.35 и в стаите 19гр. 0т 09:30 до 18:00 е изразходил около 2лв.Явно управлението трябва да се измисли на ново и всичко ще е наред.Мисля да го оставя и за през ноща.
2v6 - майстор
Сложих и датчик за температурата на входната вода. Не е от най-точните, но вече може да се добие представа за ефективността:

http://2v6.hobby-site.com
kuuuuuul - майстор
Днес сутринта все още работеше :shock: за 22:30ч-6,19лв или 0.28лв/ч но при средна тем. около 10гр. вън и 19гр. вътре което не кой знае какво. :? Сложих един таймер 45мин. работи 15мин. почива да видиме какво ще стане.През деня вдигаше много висока тем. на фреона над 70гр. :shock: мерих го с различни термометри и все много,а изхода го държи от 34 до 36гр.Водата 40 на 35гр/плюс-минус 3гр./ като захранвам три подови + 64бр. алум.глидера на 50см.
2v6 гледам при тебе разликата вх.-изх. само един градус това, нормално ли е?А какви са тем. на фреона?
vanko68 - специалист
бъркаш входовете и изходите,не е 1 гр,а 6 на водата.И май точно сега изключи компресора...
kuuuuuul - майстор
Еййй,аз чак сега разбрах че данните са в реално време.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 34

Тема "Термопомпа от нов климатик, радиатори и подово" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: