• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sasim - специалист
Аз да попитам на оксижена мога ли да си му направя някякъв воден предпазител освен тея клапани за по-голяма сигурност или ще му пречи на работата.Мисля да направя някякъв съд херметически затвотен с вода вътре през която да минава газта под формата на мехурчета и от другата страна на водната покривка газта да се отвежда вече по маркуча към горелката.
tsvetelincho - напреднал
Вие, хора, направо ме изумявате,един преносим оксижен(кислород-пропан) е 230 лв..От какъв зор ви трябва ацетилен?И какво ще заварявате с ацетилен?Хората вече измислиха телоподаващите- за тънка ламарина и ВИГ заваряването за специални нужди.За всичко цветно окси-пропан комбинацията върши работа под форматана апаратче за 200-300лв.За останалото има електрожени.И за да не ви пишат по вестниците един съвет- ако никога не сте работили с ацетилен се запишете на някакъв курс (май все още има такива),защото това не като да си купиш горелка от Практикер и хоп ще заваряваме като професионалистите.
Дано не от такъв форум е тръгнала идеята да се зарежда метан в бутилка за пропан-бутан ,за която май сте чели как свърши.
sasim - специалист
Кажете къде в София се продават части за оксижен ,че съм много мераклия да си згобя един.Имам си бутилка с пропан ,поръчал съм на един прятел да ми намери кислородна ,като тея в болниците.Единствените неща ,коити нямам се маркучи предпазни клапани и горелка и манометри.Искам нещата да са хубави и сигурни.Оксижена главно ще го ползвам за рязане.
tsvetelincho - напреднал
В Еромаркет имат на нещата които търсиш-марка Харис.Не са евтини.Можеш да опиташ и в Камартон.
filmatoplo - майстор
Щом търсиш резак , пусни тема в купувам - сигурен съм че ще намериш готов действащ модел .Резака е различен от горелка за запояване , той е с 3 кранчета и по дълго рамо да не те опърли огъня.Кранчетата са -1.за пропанбутан , 2.за кислород , 3. за издухващия кислород . :wink:
idakieff - специалист
sasim не знам за каква бутилка говориш ама тия в болниците са малки 2.3.5л.а такава за рязане не ства ще я смукне за секунди трябва ти голяма
filmatoplo - майстор
Да за рязане иска голяма кислородна бутилка от сините :wink: -мангалите дето режат ходят с ремарке с по 2-3 такива.И на скрапа отпадъците съм гледал постоянно доставят -даже има един момент когато намалее налягането в бутилката и майстора вече я сменя въпреки че има още в нея.За запояване става , и пак ако работиш професионално по обекти ще ти писне с малката да я зареждаш често. :)
soton - специалист
Дано някой погледне в тази тема.Интересува ме трябва ли стария ми бренер от оксижена да се преработва за да работи с пропан-бутан.
Ще съм благодарен на някой от София ако ми покаже особеностите на практика.
zimel - специалист
Това е моят преносим оксижен.

Прикачен файл

материали и инструменти за водно отопление.jpg
материали и инструменти за водно отопление.jpg (99.2 KиБ) Видяна 8123 пъти
filmatoplo - майстор
В страни от темата -това може да се замени с ръчна горелка на Ротенбергер с Мап газ , споява твърд припой :wink: но струва 215 лв.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "преносим оксижен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: