Аз да попитам на оксижена мога ли да си му направя някякъв воден предпазител освен тея клапани за по-голяма сигурност или ще му пречи на работата.Мисля да направя някякъв съд херметически затвотен с вода вътре през която да минава газта под формата на мехурчета и от другата страна на водната покривка газта да се отвежда вече по маркуча към горелката.
Вие, хора, направо ме изумявате,един преносим оксижен(кислород-пропан) е 230 лв..От какъв зор ви трябва ацетилен?И какво ще заварявате с ацетилен?Хората вече измислиха телоподаващите- за тънка ламарина и ВИГ заваряването за специални нужди.За всичко цветно окси-пропан комбинацията върши работа под форматана апаратче за 200-300лв.За останалото има електрожени.И за да не ви пишат по вестниците един съвет- ако никога не сте работили с ацетилен се запишете на някакъв курс (май все още има такива),защото това не като да си купиш горелка от Практикер и хоп ще заваряваме като професионалистите.
Дано не от такъв форум е тръгнала идеята да се зарежда метан в бутилка за пропан-бутан ,за която май сте чели как свърши.