колега с нетърпение чакаме повече информация относно материалите за колектора а също така площа на колектора ина каква цена излиза
marian1 написа: Здравейте, понеже съм и аз на тема мой си колектор, имам идея - дали ако ламелките се огънат параболично няма да улавят повече топлина,съответно и на по гъсто отстояние?Колега по-гъстото разстояние страшно много рефлектира в цената на крайното изделие.
marian1 написа: И дали ще стане с меден латунг да се направят перата на ламелките? Сега си мерих латунга - 0.10~0.15 mm или е много тънък?Виж по-нагоре в темата мненията на Лазар и на filmatoplo. Изобщо не се притеснявай за тънкото. Производителите са го направили тънко за да им излиза "ТЪНКО"

marian1 написа: И с какво ли да го "очерним" за да лапа повече? А забравих да спомена латунга е доста мек, лесно се формова и е с широчина 50мм.Идеята ми е непрекъснат шев за присъединяване към ламелките.Има високотемпературни спрей флакони, които не е много ясно как се държат, нанесени върху мед, но ако не пробваме няма да разберем.
marian1, моля да напишеш къде се продават такива медни ивици.
marian1 написа: П.С. Колега дай повече подробности за профилите, цена от къде ...Подробностите:
От складовете за алуминиеви профили. Има такива на Alumil, Etem, Schuco най -вероятно и други. Въпроса е да се избере най-подходящият, което аз не направих. Какво имам предвид?
На първо място цената - профилът ми излезе около 14лв/м. Прътите се продават със стандартна дължина 6 м. Значи .... точно така 84 лева само за една гола рамка. Трябва да се има предвид, че цените на цветните метали оттогава скочиха.
После - като го поръчвате може да се окаже, че го няма на склад и да чакате да ви го доставят, какъвто беше случаят при мен. Времето за доставка при мен беше 1 месец.
Аз използвах ето този.
tops250 написа:колега с нетърпение чакаме повече информация относно материалите за колектора а също така площа на колектора ина каква цена излизаИнформацията няколко реда по-нагоре. Суровините, които съм вложил също съм ги описал.
Стъклото е закалено, ламарината е цял лист 0.55 мм, а не отделни ламелки. Дължината на тръбата в панела е около 26 м.
Излезе малко под 500 лв, но поне знам че са дадени за материал, а не за марка.
Напролет остава само и да сработи