• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
unicata - специалист
На въпроса със шакловката: можеш и с гипс да шпакловаш, щом има вата и картон температурата няма да е толкова висока че да се напука гипса или прави проблем. А може и директно да боядисаш гипсокартона без шпакловка(освен по фугите :D )
bibiqn - специалист
unicata написа:
На въпроса със шакловката: можеш и с гипс да шпакловаш, щом има вата и картон температурата няма да е толкова висока че да се напука гипса или прави проблем. А може и директно да боядисаш гипсокартона без шпакловка(освен по фугите :D )
Май си объркал темата :)
king82 - специалист
Пичове кажете кой от тези варианти е най - правилен за свързването на разширителния съд,че много мнения много нещо
king82 - специалист
Нещо пак не ми се получава картинката

Прикачен файл

.jpg
.jpg (44.33 KиБ) Видяна 5017 пъти
king82 - специалист
Хаиде пичове само кавете кой е най - правилния вариант
maxuel82 - специалист
На картинка 3 е добре !!! а ако искаш да ти е в банята при бойлера става и така както си нарисувал на картинка 4 ! Важното е РС да е преди помпата :idea: Слагай го така че все едно помпата да "засмуква" от него ! :idea:
filmatoplo - майстор
Вариант 4 . може и вариант 3 , но от камината до съда не слагай кранове .
PCL82 - майстор
Кой вариант е правилен зависи от определената ситуация. Важно е да се осигури нужното входно налягане на помпата за да не става кавитация. Какво налягане е нужно пише в упътването на помпата и има корекция според надморската височина. Има значение и температурата на водата-при по висока температура се иска по високо наляхане т.е. по високо разположен РС.

При инсталации на едно ниво като апартаменти има риск това изискване да не е съобразено и да стане кавитация. Помпата шуми и се поврежда.

Трябва да се прецени дали РС ще изпълнява защитна роля за камината.
При картинка 3 не изпълнява такава рола, а само отвежда разширението на водата и създава входно налягане за помпата. Нужен е предпазен вентил по налягане на изхода на камината.
king82 - специалист
Мале човек ти вече ме вкара в размисли и страсти. С какво точно трябва да се саобразя че за се избегне тази кавитация? По-назад в темата съм сложил скица на апартамента,колко глидера са радиаторите,каква е камината. Пак от тази тема стана ми ясно че подходяща помпа като за мене е Грундфос 25/4 и РС от 10 до 16 литра. АЗ за сега от това което съм виждал смятам да изпалня варианта от картинка 3. Така че какво трябва да сметна и с какво да се съобразя
filmatoplo - майстор
Съда най високо и помпата на 1 .обезвъздушителите по възможност ръчни -след обезвъздушаване ги завиваш добре да не дръпне от тях обратно въздух. :)
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 16

Тема "Локално парно - ВЪПРОСИ !!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: