• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 42
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
С тази която е на ръкохватката се запоява, с пропанбутан ли ще запояваш .За целта трябва туристическа малка бутилка с кранче и маркуч :wink: .Имам я същата , но прпфесионалната ми е такава която се завива на мултигаз на Ротенбергер. :wink:
maxuel82 - специалист
Имам си и туристическа бутика -3 или 4кг мисля че беше ? :wink: Щях да си купя Ротенбергер но затворили магазина а и не пише къде са се преместили -говоря за Пловдив ! :? Ако някой знае къде се продават в Пловдив продукти те им нека сподели :idea: Та затова се спрях на тази горелка а и цената е добра! В БАУМАКС има флюс и припой на Ротенбергер "Fittingslot 3 S-Sn97Cu3 "(какъвто искам да си купя) но пише че е произведено в Китай :? Там ли се произвеждат или тия в Баумакс са "измамни" ?
maxuel82 - специалист
Искам да Ви попитам приблизително каква е цената на 1м. медна тръба ф15*0.7 и ф18*0.8 ? Защото доста магазини пообиколих и се натъкнах на различни цени а днес на едно място намерих цена за ф15 -5.04 м и ф 18- 6.12 лв/м. ??? Ако цената е добра направо да купувам ?
filmatoplo - майстор
По спомен там някъде са цените , с точност не знам-изглеждат ми евтини. :) За флюса , аз запоявам със същата формула , не е на Ротенбергер но колеги го ползват .Моята паста е тъмно сива и се маже с малка четчица .Почистваш до блясък тръбата със специална тъкан , фитингите също отвътре , мажеш тръбата с флюс колкото влиза , надяваш до откат и забърсваш излишното , нагряваш местото докато блесне припоя с цвят на разтопен калай , после добавяш допълнително мек припой от ролката , допираш до края на фитинга и гледаш да обиколи навсякъде,излишното даже прокапва -с течение на опит няма толкова да капе по пода.По време на процедурата не ги сътресирай тръбите. :wink: Ако не се опариш -значи си гений.
maxuel82 - специалист
Благодаря за съветите . Тъй като ще имам само два кръга които ще започват с ф18 може ли да ползвам два троиника по 1" свързани с нипел вместо да купувам колектор ? :?
naskov - майстор
maxuel82 написа:
Искам да Ви попитам приблизително каква е цената на 1м. медна тръба ф15*0.7 и ф18*0.8 ? Защото доста магазини пообиколих и се натъкнах на различни цени а днес на едно място намерих цена за ф15 -5.04 м и ф 18- 6.12 лв/м. ??? Ако цената е добра направо да купувам ?
Ако наистина си намерил медните тръби на тези цени свиркай бързо- и аз ще искам да си купя.

Виж тук: http://www.bgtherm.com/products/prices/ ... 0Pipes.pdf
maxuel82 - специалист
ААА не казвам без бира :prost: :lol: :arrow: Има ги в Пловдив в един склад на "Кукленско шосе" 24.53лв е 4м ф18 и 20.20лв е 4м ф15 !Има и много други размери но за тях не съм питал за цена ! Мисля че за по-големи количества правят и отстъпки щото гледам че имаше два буса и товареха здраво ! Пък и като казах че ми трябват около 30-40 м май ми даде по-височка цена ! :-D Ама щом казвате че е ефтино тия дни ще ида да купя тръбите че да не ги вдигнат :-D ако някой го интересува ще дам по-точни координати (че сега не знам адрес като ида ще питам )
filmatoplo - майстор
Ще пия 2 шуменски за твое здраве , ами Пловдивчани да се възползват :wink: Аз ги купувам от Интерметал- Бургас -цените са подобни.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 42

Тема "Локално парно- въпроси за направата му + снимки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: