Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kapanec - специалист
:?:
kapanec - специалист
:) голяма помощ получих от filmatoplo :drinkers: и другите който бяха така любезни да дискутират с мен :arrow: :drinkers: ако има нещо което би могло да се добави към схемичката ще съм благодарен :?:
filmatoplo - майстор
:) Благодаря -да пукне пролетта че да седнем под беседката :wink: , контрола на 4пътния как ще го усъществяваш -ръчно или чрез задвижка .До сега с каква температура на водата си покриваш топлозагубите , тоест се стоплят стаите .
kapanec - специалист
:) Контрола ще е ръчен напърво време ,преди (3 сезона)работеше на 60гр изходяща сгрявахмесе нормално а от един месец ми е на 80гр но като се постпли малко времето на вън и вътре става доста топличко
shlqpi - помощник
здравеи те имам проблем с комина от където се стича чернилка и има неприятна миризма която миризма я има и в съседите от където минава коминът с котел виадрус съм котлът ми е в мазето аз сам иначе на четвартия етаж котела е варзан кам големия отвор на комина накрая сложих и вложка в комина и пак мериши котела го държа да работи на не по малко от 65 градуса някои ако може да помага
filmatoplo - майстор
Котела работи на много ниска температура 65 ,следователно връщащата вода е 45 градуса -предпоставка за конденз в котела и комина , после горивото ти ако е по-висока влажност също допринася допълнително за проблема .Оправя се с монтаж на термовентил осигуряващ вход в котела над 65 градуса , и подбор иска на сухо гориво . :wink:
shlqpi - помощник
входящата вода и изходящата разликата е 5 гр 8 гр имам манометър на входящата горя донбас.а има ли значение дали с горно или долно горене го паля.

Тема "Виадрус U22D конденз и сажди в комина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: