Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bobivg - специалист
Ами няма универсална рецепта.
На който му е грозно си ги вкопава и преценява къде му е по-лесно. Който не го бъркат тези неща и не му се кърти си ги оставя външно.
Хубаво е да ги надуеш тръбите, ако ще са вкопани и да ги изолираш. Медна тръба Ф28 с изолация доста трудно ще я скриеш в подовата замазка!
Топлоотдаването от тези няколко метра не е съществено, пък и сигурно е в помещението в което ти е камината и допълнително се обезсмисля идеята.
Въпрос на вкус казало кучето и си :tonqe: :butthead:
ivhand - специалист
благодаря ти Бай Киро :partyman:
lakosste - специалист
Имам локално парно което е правено термосифонно но сега е с помпа 25-40.Искам да пусна един конвектор(външно тяло от климатик) и мисля да се свържа в тръбите преди един радиатор с медни 15-ки.Растоянието ще е около 6 метра.Достатъчна ли е големината на тръбата.Тръбата където мисля да пробия и да се свържа е 1 цол.Ето още малко инфо:Инсталацията е изпълнена с черни тръби от голяма към малка и така на татък..вие се сещате.Котела е 24кв.,захранвам 2 чогунени по 10 ребра 2 по 15 ребра 80литра бойлер,лира,1 ал.радиатор от 6 ребра(висок е около 60см.,а лирата 150см.)и едно външно тяло от климатик като конвектор.

Тема "Тръби от камина до колектор - Какви?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: