• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
v_tan написа:
Ще работили ли в този си вид, след замяната на електромагнитния клапан с помпа и добавяне на възвратни клапи, или е необходимо още нещо да бъде променено?
Аз имам забележка - представи си че клапана на бойлера е затворен и трипътния на подовото също е затворен, котелът вдига температура, неговия трипътен се отваря изцяло към големия кръг и затваря малкия. Какво се получава - спира всякаква циркулация през котела! Затова е добре този двупътен вентил на бойлера да се замени с трипътен, който осигурява байпас за циркулация, успореден на бойлера
MrSpasov - специалист
BULSPED написа:
Погледни тук: http://www.terratherm-bg.com/GIACOMINI_12.html
Кви са тия цифри бе колега !?
BULSPED - напреднал
MrSpasov написа:
BULSPED написа:
Погледни тук: http://www.terratherm-bg.com/GIACOMINI_12.html
Кви са тия цифри бе колега !?

Идеята е в техническия каталог, не толкова в цифрите.
v_tan - специалист
Благодаря за забележката. Аз обаче, все пак ще сложа помпа на мястото на ел.клапана (както ме посъветвахте), която започва да работи според зададеното от електр. управление на котела (55*C). В упътването му пише, също че тази помпа (за БГВ) се включва принудително въпреки програмите, при достигане на температура в котела 80*C.
Така, надявам се да става работата. Другото, което си мислех е да сложа някакъв трипътен винтил след помпата на бойлера, който да отваря към долната серпентина, ако водата е с определена температура. О.К ли е ?
v_tan - специалист
закачам и една схема, която намерих в сайта на производителя на управлението на котела. Какво мислите за нея? приложима ли е, ако на мястото на радиатора е колектора за подовото с неговата помпа? По този начин и трите помпи са на топлата вода, а смесването на потоците ми се вижда най-трудно.
Прикачен файл:
st-81zpid-big.jpg
st-81zpid-big.jpg (110.77 KиБ) Видяна 2562 пъти
BULSPED - напреднал
Хубаво е да монтираш на колектора електротермични задвижки и термостати в помещенията, които да ги управляват. Виж на страницата която ти дадох по-горе.
v_tan - специалист
вероятно ще го направя, но преди това ще трябва буфер, горелка за пелети...
LazarGanev - "Велик майстор"
BULSPED написа:
Хубаво е да монтираш на колектора електротермични задвижки и термостати в помещенията, които да ги управляват. Виж на страницата която ти дадох по-горе.
А защо да има колектор - за да вървят задвижките и термостатите ли? Много ли сте накупили?
BULSPED - напреднал
LazarGanev написа:
BULSPED написа:
А защо да има колектор - за да вървят задвижките и термостатите ли? Много ли сте накупили?
Защото колектора който вече е закупен е с термостатична опция. Ако в някое от помещенията стане прекалено топло, как ще регулираме температурата в него? Според мен ценното в този сайт са техническите каталози, като цените са въпрос на избор (в случая основните компоненти са закупени по-изгодно от чужбина).
v_tan - специалист
подкарах котела днес. Вярно че навън е жега, ама чак сега ми остана време. Като за 5 часа работа го оценявам с Отличен. Вдигна температурата много бързо, комина е хладък, управлява зададената температура коректно. Тия дни ще опиша подробно, ще пусна и няколко снимки.
Поздрави.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Отопление на нова дървена къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: