Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kaluhckua - специалист
Тук ли е правилното място?

Прикачен файл

Untiasdasdtled.jpg
Untiasdasdtled.jpg (100.29 KиБ) Видяна 2088 пъти
LazarGanev - "Велик майстор"
Точно така, като е пожелателен и един кран на горещия щранг между отклонението за РС и за ел.котела.
kaluhckua - специалист
Здравейте! Предстои ми полагане на тръбата за радиаторите и конвектора, но той не е поръчан още и не ми е много ясно къде точно да изкарам тръбите за него. Конвектора ще е Eracon KFC 100 за вертикален монтаж с челно засмукване . По долу прилагам снимка на стената и мястото на конвектора.

Прикачен файл

Konvektor.jpg
Konvektor.jpg (13.79 KиБ) Видяна 2043 пъти
lux_e_on - специалист
LazarGanev написа:
Точно така, като е пожелателен и един кран на горещия щранг между отклонението за РС и за ел.котела.
Лазаре,то кранове на елкотела си трябват и даже два с холендър,ма за какво е ел котела който има помпа че и РС, като има ел модул дето е като котела,ма без помпа и РС,а и с това връзване-успоредно-само минуси ще има,ако е последователно вързан на връщането на котела ел модула добавя екстри-оставен на някакви 30-35 градуса намалява конденза в котела и пази от замръзване!
LazarGanev - "Велик майстор"
kaluhckua, конвектора се захранва едностранно отляво, т.е. в ъгъла трябва да изкараш изводите.
lux_e_on написа:
оставен на някакви 30-35 градуса намалява конденза в котела
мисля, че не можах да схвана - искаш да подгряваш на ток връщащата вода в котела на твърдо гориво за да избегнеш конденз?
lux_e_on - специалист
Нещо такова се получава,не че е задължително да се ползва за това щото и байпас с трипътен ще върши същото,но пък при угаснал през нощта котел модула потдържа някакъв уют,а ако отидеш някъде за 2-3 дни пази от замръзване.
kaluhckua - специалист
Бихте ли разяснили какво представляват тези ел модули. Също така искам да попитам , за горе споменатата система полипропилен с алуминиева вложка ф32 добър вариант ли е за свързване на камината с колекторите , както и електрическия котел. Направи ми впечатление , че вътрешния диаметър на тръбата не е никак голям а цената не е малка 6.5 лв за линеен метър.

Тема "Помощ при изграждането на локално парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: